14:23 | 27/3/17
Καλούν τους πολίτες να απομονώνουν και να καταδικάζουν τη δημόσια στοχοποίηση
«Θεσμικό έλλειμμα» διαπιστώνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφορικά με την υπόθεσητων καταγγελιών της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου και καλεί την πολιτική εξουσία να παρέχει στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς «θεσμική προστασία» ώστε να επιτελέσουν το καθήκον τους.
Με μια σκληρή ανακοίνωση η Ένωση εκφράζει «την έντονη ανησυχία της για το καθημερινό πλέον φαινόμενο της απόπειρας αναχαίτισης του έργου των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών με την δημόσια στοχοποίησή τους και καλεί τους πολίτες να απομονώνουν και να καταδικάζουν τέτοιες πρακτικές, να μην υποκύπτουν στη λογική του μιθριδατισμού και της ισοπέδωσης των πάντων».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με την Εισαγγελέα Διαφθοράς, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει ακόμα μια φορά την έντονη ανησυχία της για το καθημερινό πλέον φαινόμενο της απόπειρας αναχαίτισης του έργου των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών με την δημόσια στοχοποίησή τους. Είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μία και μόνη οδός για την απονομή της Δικαιοσύνης στην Χώρα: να αφεθούν οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς να ασκήσουν το έργο τους απρόσκοπτα και σύμφωνα με το Σύνταγμα, το Νόμο και τη συνείδηση τους.Η Ε.Δ.Ε. χωρίς να γνωρίζει τις λεπτομέρειες και την βασιμότητα των καταγγελιών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, διαπιστώνει εντούτοις ένα θεσμικό έλλειμμα. Η αντίφαση μεταξύ της συνταγματικής κατοχύρωσης της ανεξαρτησίας του δικαστικού λειτουργού και της δυνατότητας άσκησης αθέμιτων πιέσεων προς αυτόν μέσω της στρατευμένης σε οικονομικο-πολιτικά συμφέροντα δημοσιογραφίας, αποτυπώνει πλήρως την σημερινή πραγματικότητα.
Η Ένωσή μας έχει ζητήσει πολλές φορές μια επαρκή και αποτελεσματική θεσμική προστασία για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που επιτελούν το καθήκον τους. Η ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας συζήτησης του προβλήματος και εξεύρεσης λύσης ανήκει στην πολιτική εξουσία, η οποία οφείλει τώρα να ενεργοποιηθεί. Η συμβολή της Ε.Δ.Ε. στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Τέλος, ζητούμε από τους Έλληνες Πολίτες να απομονώνουν και να καταδικάζουν τέτοιες πρακτικές, να μην υποκύπτουν στη λογική του μιθριδατισμού και της ισοπέδωσης των πάντων.
πηγή
Σχετικές ετικέτες:δικαστέςεισαγγελέας διαφθοράςΕλένη ΡάικουΕλλάδα
Σχετικά άρθρα