Ανοίγει το δρόμο στη διαχείριση κόκκινων δανείων η Αlpha Bank | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ανοίγει το δρόμο στη διαχείριση κόκκινων δανείων η Αlpha Bank

15:46 | 21/4/17

Mέσω της Cepal, της νεοσύστατη εταιρία διαχείρισης κόκκινων δανείων, προϊόν συνεργασίας της με τον ισπανικό όμιλο Aktua. Στόχος τα 10 δισ ευρώ σε μια πενταετία. Εν πρώτοις, ξεκινάνε με 500 εκατ ευρώ

«Πρεμιέρα» ετοιμάζεται να κάνει τις επόμενες ημέρες η νεοσύστατη εταιρία διαχείρισης κόκκινων δανείων Cepal, προϊόν συνεργασίας της Alpha Bank με τον ισπανικό όμιλο Aktua.
Στόχος είναι να τεθεί προς διαχείριση ένα πρώτο κομμάτι κόκκινων δανείων της Αlpha , πιθανόν ύψους 500 εκατ ευρώ, ώστε σταδιακά να φτάσει το 1,5 δις ευρώ στο τέλος του έτους και στα 4 δις ευρώ μετά από ένα χρόνο. Συνολικά, σχεδιάζεται να ανατεθεί στην Cepal χαρτοφυλάκιο ύψους 10 δις ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι τα τέλη του φετινού Μαϊου, αναμένεται να έχει υλοποιηθεί το πρώτο project. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια, «νεκρά» για πάνω από έξι μήνες, στεγαστικά και καταναλωτικά. Υπενθυμίζεται ότι η Cepal πήρε άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος στις αρχές του Δεκεμβρίου 2016 και είναι η πρώτη εταιρία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Βέβαια, η ισπανική Αktua έχει ξεκινήσει τη συνεργασία της με την Alpha Bank , δυόμιση χρόνια πριν, από τα τέλη του 2014.

Λίλυ Σπυροπούλου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών