Στήριξη κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ σε Παρασκευόπουλου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στήριξη κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ σε Παρασκευόπουλου

18:09 | 11/4/17
Στήριξη κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ σε Παρασκευόπουλου

Ιδεολογικού τύπου προπαγάνδα οι επιθέσεις στον πρώην υπουργό με στόχο ελευθερίες και δικαιώματα, αλλά και την κυβέρνηση, δήλωσε ο Τζανακόπουλος - H ΝΔ επιμένει πως θα καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου, κάνοντας επίσης λόγο για ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ

Τη στήριξη της κυβέρνησης στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία για το νόμο της αποσυμφόρησης των φυλακών εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια του briefing.

Ο κ.Τζανακόπουλος επισήμανε ότι φαινόμενο αποσυμφόρησης των φυλακών δεν είναι κάτι νέο στην ελληνική έννομη τάξη, καθώς ο πρώτος σχετικός νόμος ψηφίστηκε το 1917. Υπενθύμισε επίσης τις καταδίκες που είχε υποστεί η χώρα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και δήλωσε ότι "το γεγονός ότι αυτή η τακτική όψιμα συνδέεται με την έξαρση της εγκληματικότητας δεν είναι παρά ιδεολογικού τύπου προπαγάνδα, που εφευρίσκουν ορισμένα συγκροτήματα τύπου για να πλήξουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες και την κυβέρνηση.

Υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα στη Βουλή είχε παρουσιάσει στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι η εγκληματικότητα μετά το 2015 έχει περιοριστεί σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία.

Σημείωσε επίσης ότι τα ποσοστά υποτροπής όσων αποφυλακίζονται είναι πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με το γενικό πληθυσμό αλλά αυτό ισχύει τόσο για τις πρόωρες όσο και για τις κανονικές αποφυλακίσεις και κατέληξε ότι ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί το έγκλημα δεν είναι η κατασταλτική προπαγάνδα, αλλά οι συντονισμένες ενέργειες και η αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών που το γεννούν.

Η ΝΔ νωρίτερα με ανακοίνωση της είχε χαρακτηρίσει τον κ.Παρασκευόπουλο "προκλητικά αμετανόητο" για το νόμο με τον οποίο όπως υποστηρίζει "αφέθηκαν ελεύθεροι και  χιλιάδες επικίνδυνοι κακοποιοί".

Στην ανακοίνωση της η ΝΔ αναφέρει: "Πρόσφατα, το σώμα των Ειδικών Φρουρών ζήτησε επίσημα την κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου, σημειώνοντας πως είναι “αδιανόητο να συλλαμβάνουμε κακοποιούς και ο νόμος Παρασκευόπουλου να τους ελευθερώνει”. Με περισσό θράσος, ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίζεται, για μια ακόμη φορά, στην πράξη, μόνο τα δικαιώματα όσων έχουν αφαιρέσει ζωή και όχι την ασφάλεια των πολιτών" και καταλήγει:

"Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, με την πολιτική της στα ζητήματα τάξης και ασφάλειας, επιβεβαιώνει πως η ιδεοληψία είναι χειρότερη από την αδιαφορία. Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας πως ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί".

Στη ΝΔ απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας, «το ότι οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τη σωφρονιστική πολιτική παραπέμπουν στον Μεσαίωνα δεν μας εκπλήσσει. Είναι γνωστό πως το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αλλεργία στις ατομικές ελευθερίες και τα συνταγματικά δικαιώματα, τα οποία άλλωστε αποτελούν ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η ακροδεξιά ρητορεία και η ατζέντα του φόβου που προσπαθεί να εισαγάγει ο κατά τα άλλα 'φιλελεύθερος' κ. Μητσοτάκης διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των εγκλημάτων έχει μειωθεί επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης. Επί της ουσίας, λοιπόν -καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- το αυταρχικό, επικοινωνιακό παραμύθι που επιχειρεί να στήσει η Ν.Δ., δεν έχει δράκο».

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών