Κι άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα 'βλέπουν' οι Κινέζοι του ΑΔΜΗΕ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κι άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα 'βλέπουν' οι Κινέζοι του ΑΔΜΗΕ

17:35 | 12/5/17
Κι άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα 'βλέπουν' οι Κινέζοι του ΑΔΜΗΕ

Ενδιαφέρον για τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα δίκτυα και η διασύνδεση των νησιών προέκυψε στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Μια σειρά από πιθανά επενδυτικά σχέδια, για τα οποία η κινεζική εταιρεία State Grid φέρεται να δείχνει έντονο ενδιαφέρον σε τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα δίκτυα καθώς και η διασύνδεση των νησιών, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επιτελείς της εταιρείας.

Πρόκειται για τον Κινεζικό όμιλο που εξαγόρασε, ως γνωστόν, το 24% του ΑΔΜΗΕ, της εταιρείας δηλαδή που έχει την ευθύνη και τη διαχείριση των δικτύων μεταφοράς ρεύματος.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν οι δυνατότητες για την πορεία του ΑΔΜΗΕ, λίγες μέρες αφού η Κομισιόν έδωσε το πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση.

Ιδιαίτερα αναφορά έγινε και στο project του EuroAsia Interconnector, το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα συνδέει ενεργειακά την Κρήτη με την Κύπρο και το Ισραήλ.

Πρόκειται για ένα project το οποίο χαρακτηρίζεται ως σπουδαίο για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και για το οποίο η κινεζική πλευρά έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον.

Θοδωρής Παναγούλης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών