Πάτρα: Απειλές, εκβιασμοί και ρουσφέτια σε σύλλογο εργαζομένων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Απειλές, εκβιασμοί και ρουσφέτια σε σύλλογο εργαζομένων

10:51 | 12/5/17

Φοβερές και τρομερές καταστάσεις που δεν τιμούν κανέναν

Κάτι σάπιο υπάρχει στο «βασίλειο» του συνδικαλισμού σε ότι αφορά σε σύλλογο εργαζομένων της Πάτρας
ο οποίος δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα και θεωρητικά εκπροσωπεί εκατοντάδες από αυτούς.

Όπως προκύπτει από σωρεία καταγγελιών η επικείμενη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης , έχει ενεργοποιήσει περίεργα ανακλαστικά σε πρόσωπα και χώρους οι οποίοι φοβούμενοι πως η παράταξή  τους θα χάσει  τις εκλογές, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσον και τρόπο.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα η μέθοδος που ακολουθούν συμπεριλαμβάνει έμμεσες απειλές και εκβιασμούς ενώ δεν διστάζουν να  χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους επιχειρηματίες στους οποίους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι εργαζόμενοι μέλη του συλλόγου και εν δυνάμει μέλη του συλλόγου.

Υπό την πίεση του χρόνου – επειδή τα επόμενα εικοσιτετράωρα κλείνει το μητρώο των μελών του συλλόγου – εκπρόσωποι συγκεκριμένης παράταξης, η οποία έχει  την πλειοψηφία, μετέρχονται κάθε μέσο προκειμένου να πείσουν και τελικά να καταφέρουν να γράψουν μέλη, με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου τους.

Σε αυτό το κυνήγι των «κουκιών» τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει επιστρατευθεί και η εργοδοσία καθώς σε πολλές περιπτώσεις εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, πιέζονται να συμπληρώσουν τις αιτήσεις εγγραφής τους στο σύλλογο , τις οποίες τους τις  παραδίδει ο ίδιος ο εργοδότης τους!!!

Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις – εκ των οποίων η μία αφορά σε επιχείρηση ξένων συμφερόντων- οι εργαζόμενοι πιέστηκαν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις και συγχρόνως να δηλώσουν πως θα ψηφίσουν συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο διεκδικεί την προεδρεία.

Σε μια μάλιστα από αυτές, εργαζόμενη αρνήθηκε να  συμπληρώσει την αίτηση που τις έδωσε ο εργοδότης της, κάνοντας συγχρόνως παρουσία τεσσάρων άλλων συναδέλφων της συγκλονιστικές αποκαλύψεις, για το πρόσωπο το οποίο την πίεζαν να πάει να ψηφίσει.

Σε άλλη περίπτωση, επιστρατεύθηκε πρόεδρος εκπολιτιστικού συλλόγου προκειμένου μέσω φιλικού του προσώπου το οποίο απασχολείται σε επιχείρηση, να αποσπάσει τις υπογραφές των συναδέλφων του.

Την ίδια ώρα στο προσκήνιο έρχονται φοβερές αποκαλύψεις και για τον τρόπο με τον οποίο συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη λειτουργεί, προκειμένου να επιτυγχάνει κάθε φορά την πλειοψηφία και να παίρνει το σύλλογο.

Στις μεθόδους που χρησιμοποιούνται, συμπεριλαμβάνονται και αυτές των τηλεφώνων προς την εργοδοσία αυτών των υπαλλήλων από τους οποίους δεν αποσπούν την υπογραφή  της αίτησης για εγγραφή  στο σύλλογο, μαζί με τη δέσμευση πως θα τους ψηφίσει. Εάν μάλιστα ο εργαζόμενος ή η εργαζόμενη κάνει το «λάθος» να συμπληρώσει αίτηση εγγραφής στο σύλλογο που θα τις δώσει άλλη παράταξη  – σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στον «Κόσμο» εργαζόμενος – έχουν υπάρξει και περιπτώσεις παρεμβάσεων με αποτέλεσμα ακόμα και απολύσεις.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών