16:17 | 22/5/17
«Το 2016 είχαμε τη μεγαλύτερη ροή επενδύσεων κεφαλαίων επταετίας και το 2017 θα εκτιναχθεί αυτή η ροή», σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας στην ομιλία του στην 4η ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών
Ο υφυπουργός τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει γεωστρατηγικό πλεονέκτημα για να προσελκύσει επενδύσεις και πρόσθεσε: «ήδη έχουμε επενδυτικό ενδιαφέρον καταγεγραμμένο και ήδη εκδηλώνεται και παρά τις συγκρούσεις που έχουμε. Παράλληλα έχουμε σημειώσει μεγάλη προσαρμογή στην οικονομία και αν υλοποιηθούν και τα επενδυτικά προγράμματα θα εκτιναχθεί η οικονομία μας».Ακόμη σημείωσε ότι η επένδυση του Ελληνικού θα προχωρήσει και πρόσθεσε ότι πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο αλλά και νοοτροπία για να βρει η Ελλάδα τη θέση της στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην παγκόσμια οικονομία.
Επίσης, ανέφερε ότι η συζήτηση για την εθνική στρατηγική δεν πρέπει να αφορά μόνο στην οικονομία αλλά και στη γεωπολιτική ώστε να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή.
Συνάντηση Κορκίδη-Πιτσιόρλα
Τη συμβολή όλων ώστε το ενδιαφέρον των κινέζικων κολοσσών να καταλήξει σε παραγωγικές επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα την τριετία 2017-2020 σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα.Ο υφυπουργός έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών για την ενημέρωση των παραγωγικών φορέων για το στρατηγικό πρόγραμμα της κινεζικής κυβέρνησης για την επόμενη δεκαετία «One belt, One Road» που αναμένεται να δημιουργήσει εμπορικές συναλλαγές που θα υπερβαίνουν τα 2 τρις δολάρια. Ο «δρόμος του μεταξιού» περιλαμβάνει συμβάσεις με 30 χώρες και η Ελλάδα είναι μία από αυτές.
Ο κ. Κορκίδης μετά τη συνάντηση με τον κ. Πιτσιόρλα δήλωσε: «...Όλοι οι παραγωγικοί φορείς και τα Ελληνικά επιμελητήρια οφείλουμε να συντονιστούμε με το Enterprise Greece και να συνεργαστούμε με το Silk Road Chamber of International Commerce (SRCIC), το οποίο έχει συσταθεί για την προώθηση των συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων που μετέχουν στη στρατηγική Β&R.
Οι τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών είναι στην πρώτη γραμμή της συνεργασίας Κίνας-Ελλάδας, ενώ ακολουθούν το εμπόριο, ο τουρισμός, οι υπηρεσίες υγείας, οι κατασκευές, το real estate, τα τρόφιμα, τα μεταλλεύματα και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Η Ελλάδα μπορεί τα επόμενα χρόνια, υλοποιώντας το συγκεκριμένο Action Plan, να αποκομίσει προστιθέμενη αξία και να αναδειχθεί σε στρατηγικό σύμμαχο της Κίνας, ως χώρα κρίκος σε βασικούς τομείς της ΕΕ".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικές ετικέτες:ΠολιτικήΣτέργιος ΠιτσιόρλαςΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά άρθρα