Κικίλιας: Δεν υπάρχει βιώσιμο χρέος με θηριώδη πλεονάσματα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κικίλιας: Δεν υπάρχει βιώσιμο χρέος με θηριώδη πλεονάσματα

15:03 | 14/6/17

Ο πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί αυτοεγκλωβίστηκε στο χρέος, υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. Τι είπε για εγκληματικότητα και τη δήλωση Μπαλάφα για το θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι

Για έλλειψη στρατηγικής, σχεδίου και συνεχών αλλαγών θέσεων στη διαπραγμάτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία σοβαρή ενημέρωση για τις συζητήσεις για το χρέος. Ο ελληνικός λαός και οι Έλληνες βουλευτές είναι στο σκοτάδι».

Ο κ. Κιλίλιας σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας αυτοεγκλωβίστηκε στο ζήτημα του χρέους. Καθυστέρησε επί πολλούς μήνες να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, φορτώνοντας σε όλους τους Έλληνες το 4ο αχρείαστο Μνημόνιο και νέα μέτρα λιτότητας. Η καθυστέρηση αυτή έχει, ήδη, ως οδυνηρή συνέπεια, να είμαστε εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση «χωρίς να έχει πετύχει τίποτα για το χρέος, έχει ήδη ψηφίσει ένα 4ο Μνημόνιο, επιδεινώνοντας τη ζωή όλων των Ελλήνων για πολλά χρόνια» και υπογράμμισε ότι «λύση κοινωνικά βιώσιμη δε μπορεί να υπάρξει με τα θηριώδη πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, που έχει αποδεχτεί και υπογράψει ο κ. Τσίπρας» σημειώνοντας παράλληλα ότι «η ΝΔ εδώ και ένα χρόνο έχει καταθέσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση για τη ρύθμιση του χρέους, η οποία θα μπορούσε να αποτελεί μια εθνική πρόταση. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας αγνόησε αυτήν την πρόταση και αποδυνάμωσε την εθνική θέση. Πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επανέλαβε ότι «ο κ. Τσίπρας όμως θα πάρει ό,τι του δώσουν προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα του πρωθυπουργού».
Να ζητήσει συγγνώμη ο Μπαλάφας
Επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Κικίλιας στην κυβέρνηση και για την πολιτική ασφάλειας, με αφορμή το θάνατο του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, γιατί είναι εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες του και τις εσωκομματικές ισορροπίες» δημιουργώντας εξαιτίας της αντίληψής του για την αστυνόμευση «νέα άβατα».
Μάλιστα ο κ. Κικίλιας κάλεσε και τον Γιάννη Μπαλάφα «να βρει το θάρρος και να ζητήσει συγγνώμη» για τις δηλώσεις του σχετικά με το τραγικό περιστατικό στη Δυτική Αττική. «Η τόσο τραγική απώλεια ενός παιδιού δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με τόσο φθηνέ κουβέντες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών