Με ερώτηση στη Βουλή 'απαντά' ο Γεωργιάδης στις καταγγελίες Πολάκη για Novartis | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Με ερώτηση στη Βουλή 'απαντά' ο Γεωργιάδης στις καταγγελίες Πολάκη για Novartis

14:16 | 14/6/17

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει «αποκύημα φαντασίας» τις καταγγελίες Πολάκη ότι έκανε δώρο 10 εκατ. ευρώ στη Novartis και καλεί από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να του ζητήσει συγγνώμη

Ερώτηση στη Βουλή για τα όσα του καταλόγισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis κατέθεσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης πέρασε στην αντεπίθεση την ημέρα της νέας κατάθεσης στην Εξεταστική του πρώην προέδρου του Ντινάν, Ανδρέα Μαρτίνη, φέρνοντας ερώτηση στη Βουλή με την οποία χαρακτηρίζει «ακόμη ένα αποκύημα της φαντασίας» του κ. Πολάκη τον ισχυρισμό του  ότι το σκεύασμα Lucentis της Novartis «έπρεπε να πωλείται 500 ευρώ και εξαιτίας του Γεωργιάδη επωλείτο 750 ευρώ». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε, μάλιστα, ότι οι ισχυρισμοί του κ. Πολάκη «διαψεύδονται περίτρανα» από το νέο Δελτίο Τιμών, βάσει του οποίου το Lucentis πωλείται σήμερα 743,8 ευρώ.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει επίσης ότι στον ένα χρόνο της υπουργικής θητείας του η τιμή του εν λόγω φαρμάκου μειώθηκε από 939 στα 839 ευρώ ενώ στα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η τιμή του μειώθηκε άλλα 100 ευρώ. Βάσει αυτών ο κ. Γεωργιάδης ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό γιατί δεν μείωσε την τιμή του σκευάσματος στα 500 ευρώ  και αν προτίθεται να του ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών