Μητσοτάκης: Παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια οι σχέσεις Ελλάδας Βουλγαρίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης: Παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια οι σχέσεις Ελλάδας Βουλγαρίας

16:38 | 23/6/17

Για κοινούς προβληματισμούς και κοινά συμφέροντα των δύο χωρών μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ

Στην ανάγκη να συσφιχθούν περαιτέρω οι σχέσεις των δύο χωρών και να υπάρξει στενότερη οικονομική συνεργασία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της γειτονικής Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ τονίζοντας ότι «η Ελλάδα, παρά την κρίση, παραμένει ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις ήδη στενές οικονομικές μας σχέσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «Ελλάδα και Βουλγαρία είναι δύο χώρες που παραδοσιακά έχουν πολύ καλές σχέσεις» και χαρακτήρισε τον «άξονα των σχέσεων Ελλάδας και Βουλγαρίας» ως «έναν παράγοντα σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή, δύο γειτονικές χώρες μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ με κοινά ενδιαφέροντα και κοινούς προβληματισμούς».

«Σε μια εποχή, και σε επίπεδο Ευρώπης, όπου τα ζητήματα ασφάλειας, κοινής εξωτερικής πολιτικής και κοινής Άμυνας έρχονται με μεγαλύτερη ένταση στο προσκήνιο, η συνεργασία των δύο χωρών είναι ακόμη πιο επιβεβλημένη» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης ευχόμενος στον κ. Ράντεφ καλή επιτυχία στην ανάληψη των καθηκόντων του ως προέδρου της Βουλγαρίας και δηλώνοντας ότι προσβλέπει στην οικοδόμηση μιας πιο στενής προσωπικής συνεργασίας και μεταξύ τους φιλίας.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών