Άδωνις Γεωργιάδης για Ντυνάν: Όλες οι παρεμβάσεις μου έγιναν για καλό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Άδωνις Γεωργιάδης για Ντυνάν: Όλες οι παρεμβάσεις μου έγιναν για καλό

14:15 | 26/7/17

Παραδέχθηκε στην Εξεταστική ότι «ξήλωσε» τον Ανδρ. Μαρτίνη εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς αν και δεν είχε την τυπική αρμοδιότητα. Χαρακτήρισε «κείμενο καλής θέλησης» το εμπιστευτικό Μνημόνιό του για εκχώρηση του Ντυνάν

Ως κινήσεις «καλών υπηρεσιών» και «καλής θέλησης»  χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής την παρέμβαση του για την παραίτηση του Ανδρέα Μαρτίνη κατ’ εντολήν της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και την υπογραφή του εμπιστευτικού τριμερούς μνημονίου για την εκχώρηση του νοσοκομείου σε ιδιώτες.

«Προσέφερα τις καλές μου υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο του Ντυνάν υποστηρίζοντας ότι όλες οι ενέργειές του έγιναν για να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι όπως του ζήτησαν οι ίδιοι αλλά και για μην εκπλειστηριαστεί το νοσοκομείο «κρεβάτι – κρεβάτι». Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι ζήτησε την παραίτηση του τότε προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν κατ’ εντολήν του τότε ισχυρού άνδρα της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα. «Ήταν επιθυμία της Τράπεζας Πειραιώς να αλλάξει η διοίκηση γιατί αλλιώς δεν δεχόταν να βάλει λεφτά στο νοσοκομείο. Πολύ καλώς έκανα !» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. «Όλοι συμφωνούμε ότι ο κ. Μαρτίνης έπρεπε να φύγει. Έλαχε ο κλήρος σε εμένα που ως υπουργός τον έκανα να φύγει» είπε στο ίδιο μήκος κύματος.  «Ξήλωσα την τότε διοίκηση και με εγκαλούν γιατί το έκανα;» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς, όμως, αν είχε την τυπική αρμοδιότητα να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι δεν την είχε. Αντέτεινε, ωστόσο, ότι «και ο Αλέκος Φλαμπουράρης έκανε κάτι αντίστοιχο με τον Σκλαβενίτη» για να μην απολυθούν εργαζόμενοι. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ του ζητούσε τότε να παρέμβει για τη σωτηρία του νοσοκομείου.

Ο κ. Γεωργιάδης απέδωσε όμως και σε κινήσεις «καλής θέλησης» το τριμερές μνημόνιο που υπέγραψε με την Διοίκηση του Ντυνάν και της Τράπεζας Πειραιώς για την εκχώρηση του νοσοκομείου. «Το Μνημόνιο είναι ένα έγγραφο καλής συνεννόησης που διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση και λειτουργία του νοσοκομείου μέχρι να γίνει ο πλειστηριασμός» τόνισε. Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε μάλιστα ότι τα μέλη του ΔΣ του Ντυνάν γνώριζαν το περιεχόμενο του εμπιστευτικού μνημονίου. Παραδέχθηκε, επίσης, ότι στο τριμερές μνημόνιο δεν υπάρχει αναφορά στον κοινωφελή χαρακτήρα του Ερρίκος Ντυνάν. Υποστήριξε όμως ότι αυτό που εκπλειστηριάστηκε ήταν το νοσοκομείο και τα ακίνητα αντίθετα το κοινωφελές σωματείο συνεχίζει να υπάρχει ως οντότητα. Επίσης επικαλέστηκε δικαστικές αποφάσεις που έκριναν νόμιμο τον πλειστηριασμό του νοσοκομείου.

Κληθείς δε να αποκαλύψει τι γνώριζε για την εκχώρηση ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής:  "ο κ. Σαμαράς γνώριζε ότι για να σωθεί το νοσοκομείο έπρεπε να χρηματοδοτηθεί από την τράπεζα. Όλα τα άλλα τα γνώριζα εγώ".

Τις κινήσεις «καλών υπηρεσιών» του κ. Γεωργιάδη σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας. «Από το 2012 και μετά κάνετε συνέχεια επεμβάσεις καλής θέλησης» ανέφερε δηκτικά ο κ. Λάππας.

Η κατάθεση του κ. Γεωργιάδη συνεχιζεται αυτή την ώρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών