Μητσοτάκης: Ο κύκλος τοξικότητας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης: Ο κύκλος τοξικότητας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει

11:42 | 12/7/17

Διμέτωπος κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, για οικονομία, δικαιοσύνη. Στο στόχαστρο της ΝΔ ο Καμμένος και στο κάδρο ο Τσίπρας για τα εθνικά θέματα. Το απόγευμα συνεδριάζει η πολιτική επιτροπή της ΝΔ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δρόμος χωρίς επιστροφή είναι για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κατά μέτωπο επίθεση ενάντια στην κυβέρνηση με ιδιαίτερη στόχευση κατά κάθε κυβερνητικού εταίρου ξεχωριστά. Σε πρώτο πλάνο για τον πρόεδρο της ΝΔ παραμένει η «παροιμιώδης αποτυχία της κυβέρνησης» τόσο στην οικονομία όσο και η «βαθιά βλάβη στη λειτουργία του κράτους και των θεσμών» από την παραμονή στην εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Σε αυτό το πνεύμα αναμένεται να κινηθεί με την ομιλία του το απόγευμα στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας από τα στελέχη του να επιμείνουν στη αντιπολιτευτική γραμμή της πολιτικής αλλαγής καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπογραμμίσει ότι «ο  κύκλος της πολιτικής τοξικότητας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει».

Προς σ’ αυτή την κατεύθυνση το Μοσχάτο έχει άλλωστε προετοιμάσει τα στελέχη του καθώς τις τελευταίες μέρες οι επιθέσεις της ΝΔ κατά των κυβερνητικών στελεχών εκκινώντας από την εμπλοκή Καμμένου στην υπόθεση του Noor1 έχουν διευρυνθεί ως προς τα ζητήματα λειτουργίας της δικαιοσύνης και θεσμών θέτοντας στο κάδρο των ευθυνών πριν από όλους προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για παρεμβάσεις που «αποκαλύπτουν την πιο σκοτεινή πλευρά μιας κυβέρνησης που εκτρέπεται στον αυταρχισμό» με «σχέδιο επηρεασμού ή χειραγώγησης της Δικαιοσύνης».

Την ίδια ώρα για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ θα υπογραμμίσει ότι η χώρα γύρισε πίσω και τώρα τρέχει να καλύψει ένα μικρό μέρος της τεράστιας ζημιάς που έχει γίνει. Έντονη θα είναι η κριτική του στους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υποσχέθηκαν τέλος των μνημονίων και της λιτότητας και έφεραν δύο μνημόνια και λιτότητα για μισό αιώνα. Αναφερόμενος στην ανάπτυξη, ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι δεν υπάρχει ούτε ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, ούτε μια μεγάλη επένδυση που να γίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα, η οποία δεν είχε ξεκινήσει επί των ημερών διακυβέρνησης της ΝΔ.

Σε αυτό τον καμβά ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στο πολιτικό οικοδόμημα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που χτίστηκε πάνω σε «ψέματα, λάσπη και δημαγωγική ανευθυνότητα» και το οποίο «θα καταρρεύσει με τρόπο παταγώδη και εκκωφαντικό».

Από αυτή την επιθετική ρητορική ο κ. Μητσοτάκης δεν εξαίρεσε ούτε τα εθνικά θέματα χτες στη βουλή όπου με επίκεντρο το Σκοπιανό ζήτημα έθεσε θέμα απώλειας της δεδηλωμένης ζητώντας από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει αν έχει την ίδια άποψη με την κυβέρνηση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο υπουργός Άμυνας, ενώ κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για την πολιτική κάλυψη στον κ. Καμμένο τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε για ανεύθυνη συμπεριφορά που δίνει άλλοθι στην τουρκική προκλητικότητα αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις Αθήνας και Άγκυρας.

Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι η ΝΔ καλείται να ενώσει όλους τους Έλληνες ανοίγοντας τις πόρτες του Κόμματος, μακριά από «διχαστικά μηνύματα», δίχως λογικές ρεβανσισμού και χωρίς ίχνος αλαζονείας.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών