18:23 | 15/7/17
Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι εξέθρεψαν το κομματικό κράτος, ενώ επιτέθηκε και στην κυβέρνηση για την πολιτική της σε εθνικά θέματα όπως το Σκοπιανό, όπου διαπίστωσε διχογνωμία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.
«Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια που ήταν στα πράγματα δεν συγκρούστηκαν με τον κρατισμό και το κομματικό κράτος αλλά αντίστοιχα το εξέθρεψαν» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος ΘεοδωράκηςΤαυτόχρονα εκφράζει τη δυσπιστία του, στη δήλωσή των δύο κομμάτων ότι «θα συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις των καιρών», αλλά και τον φόβο του ότι το μόνο ενδιαφέρον τους «είναι οι στρατιές των πελατών» καθώς όπως επισημαίνει «τό βλέπει κανείς στην αλαζονική τους συμπεριφορά κάθε φορά που κερδίζουν μισό πόντο στις δημοσκοπήσεις».
Ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση», ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις του αναφορικά με την πορεία της οικονομίας και «τις ενδείξεις σταδιακής βελτίωσης της, όπως, προεξοφλεί η άνοδος του χρηματιστηρίου, η αποκλιμάκωση των ομολόγων, η μείωση της ανεργίας" κ.ά., υπογραμμίζει ότι η όποια θετική πορεία δεν οφείλεται στην κυβέρνηση αλλά στους «Έλληνες που συνεχίζουν να προσπαθούν σε αντίξοες συνθήκες», αντιστεκόμενοι στον «κρατισμό». Αναρωτιέται για το «πόσο ακόμη θα αντέξουν» καθώς, όπως σημειώνει, δουλεύουν «επτά μήνες το χρόνο για την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία».
Επιπλέον, κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση στους τομείς της αξιολόγησης, των αποκρατικοποιήσεων και στη λήψη περιοριστικών προς τη γραφειοκρατία μέτρων. Πράξεις οι οποίες θα άνοιγαν θέσεις εργασίας και θα επέτρεπαν τις επενδύσεις στη χώρα η οποία σε αυτή την περίπτωση θα συγκρατούσε το ποιοτικό ανθρώπινο εργατικό δυναμικό της.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού αμφισβητεί την πολιτική της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα όπως πχ. στο Σκοπιανό, όπου ο ίδιος παρατηρεί διχογνωμία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.
Στη δε πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., Πάνο Καμμένο, δηλώνει δύσπιστος ως προς το αποτέλεσμα των εξεταστικών καθώς σημειώνει ότι «σε αυτή τη χώρα λειτουργούν ως άλλοθι για το πολιτικό σύστημα».
Τέλος, και με αφορμή την τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου στο γραφείο του πρωθυπουργού, ο κ Θεοδωράκης αμφισβητεί ευθέως το λειτούργημα της δικαιοσύνης αποδίδοντας «σκοπιμότητα και συναλλαγή στη σχέσεις της με την κυβέρνηση».
Η απάντηση των ΑΝ.ΕΛ.
«Το να βιάζεσαι να ξεπουλήσεις την ονομασία «Μακεδονία» στους γείτονες για να φανείς αρεστός σε κάποιους εντός και εκτός Ελλάδας δεν σημαίνει ότι προσφέρεις τις καλύτερες υπηρεσίες στην πατρίδα σου. Δυστυχώς για τον Ποταμίσιο θαυμαστή του Σημίτη, του Παπαντωνίου και του Γ.Α.Π., ακροδεξιός εθνικιστής είναι όποιος υπερασπίζεται τα δίκαια, τα συμφέροντα και τα σύμβολα της πατρίδας του.Δεν περιμένουμε τίποτα καλύτερο από κάποιον που επειδή ο ίδιος είναι αποδεδειγμένα καιροσκόπος βλέπει καιροσκόπους μέσα στο κόμμα του, όπως ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τους πρώην βουλευτές του που του κούνησαν το μαντήλι και πήγαν σε άλλα κόμματα. Δεν περιμένουμε τίποτα καλύτερο από έναν που υπήρξε εκπρόσωπος και σπόουκμαν της διαπλοκής.
Ο Στ. Θεοδωράκης πάντως δεν χρειάζεται να καταβάλλει πολύ κόπο για να μοιάσει σε αυτούς με τους οποίους συναγελάζεται και χαριεντίζεται, τους νεοφιλελεύθερους εθνομηδενιστές και τους ιστορικά αναλφάβητους. Είναι ένας από αυτούς».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: Sooc
Σχετικές ετικέτες:ΠολιτικήΣταύρος ΘεοδωράκηςΤο Ποτάμι
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων