Τσίπρας: Οριστική έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 (βίντεο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Οριστική έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 (βίντεο)

21:34 | 28/7/17

Η Ελλάδα έγινε θετική είδηση για πρώτη φορά τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και έστειλε το μήνυμα ότι ανοίγει ο δρόμος της εξόδου από τα προγράμματα και την περιπέτεια του μνημονίου

«Δεν είναι καιρός για χαλάρωση αλλά το αντίθετο» είπε αρχίζοντας την ομιλία του και αστειευόμενος πρόσθεσε: «είναι η πρώτη φορά που περνάω τα γενέθλιά μου συνεδριάζοντας στην Κ.Ε. Είναι πρώτη φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε τόσες ευθύνες και δεν πρέπει να κάνουμε διακοπές».

 Σήμερα, λοιπόν, με τη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής, μου δίνεται η ευκαιρία να απευθυνθώ σε όλους εσάς, στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στους ανθρώπους με τους οποίους μοιραστήκαμε και μοιραζόμαστε κοινά οράματα», είπε ο Αλέξης Τσιπρας.

«Περάσαμε έναν δύσκολο κάβο και κερδίσαμε μία απόφαση για το χρέος που έφερε ξανά την εμπιστοσύνη στην οικονομία. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έγινε θετική είδηση και ανοίγει ο δρόμος της εξόδου από τα προγράμματα και την περιπέτεια των μνημονίων. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι είναι καιρός για χαλάρωση θα σας πω το αντίθετο» είπε.

«Σε ενάμιση μήνα από σήμερα θα κλείσουμε δύο χρόνια από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 όταν ο λαός σε απόλυτη γνώση της συμφωνίας έδωσε σε εμάς εντολή να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Βρισκόμαστε λίγο πριν τα μισά της κυβερνητικής μας θητείας. Ο λαός αναγνώρισε το ήθος και την εντιμότητα που δείξαμε στη δύσκολη μάχη του 1ου εξαμήνου να διεκδικήσουμε μία καλύτερη συμφωνία από τους δανειστές» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε, αναγνωρίζοντας το ήθος, την εντιμότητα και την αποφασιστικότητα που δείξαμε στη δύσκολη μάχη στις αρχές του 2015 για διεκδικήσουμε το δίκιο του λαού μας και μια καλύτερη συμφωνία από τους εταίρους και τους δανειστές μας. Ακόμα και αν μας βομβαρδίζουν με ρητορικά σχήματα περί αριστείας, αυτοί που θεωρούν περίπου ως κληρονομικό τους δικαίωμα την εξουσία λίγους μπορούν να πείσουν, είπε ο πρωθυπουργός, διότι ήταν δικοί τους άνθρωποι οι υπουργοί που έκαναν αμύθητες περιουσίες κατά τη διάρκεια της θητείας τους, τα στελέχη κομμάτων και κυβερνήσεων που βρέθηκαν με εμβάσματα και με off shore εταιρίες. Οι τραπεζίτες που έδιναν δάνεια με «αέρα», προσέθεσε.



Σχετικά με την πορεία της οικονομίας, είπε ότι «ανακτήσαμε το κύρος της χώρας», σημειώνοντας πως αυτό δεν αποκαταστάθηκε μόνο γιατί έγιναν μεταρρυθμίσεις. «Το κύρος το ανακτήσαμε κυρίως μέσα από την αποφασιστική διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη θετεία της» ανέφερε, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε πως «η κυβέρνησή μας διεκδίκησε, πάλεψε, απαίτησε, συγκρούστηκε, αλλά είχε -παρά την απειρία της- τη σοφία να γνωρίζει μέχρι πού να τεντώσει το σκοινί ώστε αυτό να μη σπάσει».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η οικονομία να αρχίζει ξανά να πατά σε στέρεο έδαφος, τονίζοντας πως «διαμορφώνουμε συνθήκες ασφαλούς και οριστικής εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018».

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών