Παππάς για πλατφόρμα διαφήμισης: Τομή που χτυπά το τρίγωνο διαπλοκής | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Παππάς για πλατφόρμα διαφήμισης: Τομή που χτυπά το τρίγωνο διαπλοκής

15:19 | 4/8/17

Ο υπουργός απάντησε με αιχμηρές αναφορές σε «κλέφτες» και «ιδιοκτήτες» στην αγωγή που κατέθεσε ο STAR κατά του Δημοσίου για διαφυγόντα κέρδη

Τομή κατά του τριγώνου διαπλοκής καναλιών, τραπεζικών ιδρυμάτων, κομμάτων το οποίο στήνεται γύρω από τις μαύρες συναλλαγές της τηλεοπτικής διαφήμισης χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, το σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο θεσπίζει υποχρεωτική καταγραφή του συναλλαγών για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις και προαιρετική δημοπρασία για την τιμή των διαφημίσεων, ρυθμίσεις που -όπως ανέφερε- αλλάζουν θεμελιακά το «δυσμενή συσχετισμό» μεταξύ διαφημιστικών εταιρειών/media shop και καναλιών. Έκανε, μάλιστα, λόγο για αντιμετώπιση μιας πληγής η οποία οδηγούσε σε «ντόμινο πιέσεων» προς τα κανάλια τα οποία κατέληγαν να «δανείζονται με αέρα» από τις τράπεζες μέσω διευκολύνσεων από τις πολιτικές ηγεσίες. «Αυτό είναι το τρίγωνο της διαπλοκής» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης ότι με το νομοσχέδιο αντιμετωπίζεται και μια άλλη πληγή για τα κανάλια, το γεγονός δηλαδή ότι τους αποδίδονταν τα χρήματα από το διαφημιστικό χρόνο έπειτα από 6 ή 9 μήνες ή ακόμη και ένα χρόνο μετά. «Θέλουμε βιώσιμα κανάλια, γιατί στον τηλεοπτικό χώρο οι μονάδες παραγωγής εντός ή εκτός εισαγωγικών που λέγονται κανάλια που δημιουργούν απασχόληση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε όρους βιωσιμότητας» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε, όμως, σε σκληρό τόνο στην αγωγή που κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR κατά του Δημοσίου διεκδικώντας 32,4 εκατ. ευρώ απωλεσθέντα διαφημιστικά έσοδα για την απώλεια συμβολαίου για τη μετάδοση του Survivor λόγω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο κ. Παππάς απάντησε καταρχήν ότι ο συγκεκριμένος σταθμός «αποσύρθηκε από το διαγωνισμό». Πρόσθεσε, όμως, ακόμη πιο αιχμηρά ότι ο νομικός σύμβουλός του παρομοίασε αυτή την αγωγή με την περίπτωση δύο κλεφτών που εισβάλλουν σε ένα σπίτι και ο ένας κλέβει πολλ,  ο άλλος κλέβει λίγα και στην συνέχεια αυτός που έκλεψε λίγα κάνει αγωγή στον ιδιοκτήτη του σπιτιού για διαφυγόντα κέρδη.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών