Εξεταστική: 'Σκαστή παρανομία' χαρακτηρίζει τις αρθροσκοπήσεις ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Εξεταστική: 'Σκαστή παρανομία' χαρακτηρίζει τις αρθροσκοπήσεις ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

14:48 | 13/9/17

Ο Π. Γεωργακόπουλος χαρακτήρισε 'φάουλ' την υπερτιμολόγηση των εξετάσεων και παράνομη τη συστέγαση του ιατρείου του βουλευτή της ΝΔ, Μ.Σαλμά με το διαγνωστικό εργαστήριο που τις διενεργούσε

Σε βαρύτατες καταγγελίες για «σκαστές παρανομίες» στην υπόθεση των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων που διενεργήθηκαν από εταιρεία συμφερόντων του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά, μετά από σχετική υπουργική απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη προχώρησε στην Εξεταστική Επιτροπή ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος.

Ο κ. Γεωργακόπουλος που ανέδειξε ο ίδιος το θέμα όταν ανέλαβε χρέη υποδιοικητή στον ΕΟΠΥΥ το 2015 κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, είχε λάβει παρανόμως από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών την άδεια να συστεγάζει το ιατρείο του με την εταιρεία ΙΔΕ Διαγνωστική Αρθροσκόπηση που ανήκει στη σύζυγο και το γαμπρό του, όπου διενεργούνταν οι υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις με τιμή 1.500 ευρώ. «Σε πολλές ιατρικές γνωματεύσεις εμφανίζεται να σφραγίζει ο κ. Σαλμάς ως παραπέμπων αλλά και ως εκτελών» κατήγγειλε ο κ. Γεωργακόπουλος. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο κ. Σαλμάς είχε δώσε το παρών σε σύσκεψη, υπό την ιδιότητα του βουλευτή και πρώην υπουργού, όπου η παλαιά διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να προχωρήσει σε σύμβαση με την εταιρεία «ΙΔΕ Διαγνωστική» συμφερόντων των συγγενών του κ. Σαλμά.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ χαρακτήρισε επίσης «φάουλ» τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας που αντιστοίχισε με Κεντρικά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) δύο ημερών τη ιατρική πράξη που γίνεται σε ιατρείο και διαρκεί λίγα λεπτά. «Πρόκειται για φάουλ του ΚΕΣΥ. Αποφάσισαν κάτι που δεν προβλέπεται σε καμία νομοθετική διάταξη» δήλωσε υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να κοστολογηθεί η διαγνωστική αρθροσκόπηση εκτός νοσοκομείου με 1.500 ευρώ (750 ευρώ την ημέρα).

Παράλληλα, ο κ. Γεωργακόπουλος αποκάλυψε ότι η εταιρεία που πραγματοποίησε τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις έχει καταθέσει στον ΕΟΠΥΥ τους πρώτους μήνες ποσά που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ. «Τα χρήματα κατατέθηκαν αναιτιολόγητα» τόνισε εκφράζοντας την απορία του.
Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας ανακλήθηκε η υπουργική απόφαση του Μάκη Βορίδη που τιμολόγησε την εξέταση στα 1.500 ευρώ κάνοντας αποδεκτή τη σχετική απόφαση του ΚΕΣΥ. Η ενέργεια αυτή ανοίγει το δρόμο για να διεκδικήσει το Ελληνικό Δημόσιο αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών