Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: «Η κυβέρνηση να κατανοήσει ποιον λαό κυβερνά» (βίντεο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: «Η κυβέρνηση να κατανοήσει ποιον λαό κυβερνά» (βίντεο)

13:42 | 21/9/17

Επίθεση του Μητροπολίτη στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου

Επίθεση στην Κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, σε δηλώσεις του κατά
την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης για τους τρεις νέους που έχασαν τη ζωή τους πριν δύο χρόνια στο δυστύχημα στο λιμάνι της Πάτρας.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, η «κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ποια είναι η αξία του ανθρώπινου προσώπου και ποιον λαόν κυβερνά».



Οπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις συνοδευτικές εκθέσεις του νομοσχεδίου, «ορίζεται ότι σε περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ ταυτότητας φύλου και καταχωρισμένου φύλου, το πρόσωπο μπορεί να ζητήσει την διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου του ώστε αυτό να αντιστοιχεί στην βούληση, την προσωπική αίσθηση του σώματος και την εξωτερική του εικόνα. Καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη διόρθωση καταχωρισμένου φύλου, η οποία γίνεται με δικαστική απόφαση και δεν απαιτείται οποιαδήποτε προηγούμενη ιατρική αγωγή ή επέμβαση» ενώ επισημαίνεται ότι επιτρέπεται η αλλαγή μία μόνο φορά της νέας ληξιαρχικής πράξης.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών