“Σήμα” Τόμσεν: Καμία ανησυχία για την Ελλάδα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

“Σήμα” Τόμσεν: Καμία ανησυχία για την Ελλάδα

13:42 | 28/9/17

Μιλώντας σε Συνέδριο στο Λονδίνο, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, δήλωσε την ικανοποίησή του για την διεξαγωγή στρες-τεστ τον Φεβρουάριο

"Εποικοδομητικό" χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν, το σχέδιο της ΕΚΤ για στρες-τεστ των ελληνικών τραπεζών τον Φεβρουάριο και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων πριν από τον Μάιο, για το οποίο δήλωσε πως «επιτυγχάνει τον ίδιο στόχο και μελετάμε τις λεπτομέρειες με την ΕΚΤ".

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, τόνισε πως  "Το ΔΝΤ δεν ανησυχεί για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ελλάδα", και δήλωσε πως βασική μέριμνα του Ταμείου είναι να υπάρξει μεσοπρόθεσμη στρατηγική για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών.

Το ΔΝΤ μέχρι πρόσφατα επέμενε στη διεξαγωγή ελέγχου ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών καθώς και στρες-τεστ. Μετά από σειρά παρεμβάσεων εκ μέρους της ΕΚΤ και της ελληνικής κυβέρνησης, φαίνεται πως το κοινό έδαφος βρέθηκε στην επίσπευση της διεξαγωγής των τεστ αντοχής. Όπως αναφέρει το CNN Greece, σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να διαδραμάτισαν οι επικοινωνίες Τσακαλώτου με Ντράγκι και Νουί, αλλά και του πρωθυπουργού με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Πληροφορίες:CNNGreece, Φωτογραφία: AP Photo/Petros Giannakouris

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών