Μπαράζ παράτυπων NAVTEX από την Τουρκία για Αιγαίο και Κύπρο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μπαράζ παράτυπων NAVTEX από την Τουρκία για Αιγαίο και Κύπρο

11:10 | 24/10/17

Η Άγκυρα έχει εκδώσει 13 εξαγγελίες προς ναυτιλομένους ενώ ο Κοτζιάς είναι στη χώρα

Με μια ακολουθία NAVTEX για τις περισσότερες από τις οποίες δεν έχει την δικαιοδοσία να εκδίδει, η Άγκυρα, ανεβάζει και πάλι την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και το Αιγαίο,
παρά το γεγονός μάλιστα πως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επισκέπτεται την Τουρκία.

Με τις NAVTEX αυτές η Τουρκία ανακοινώνει μια σειρά από ασκήσεις αλλά και έρευνες του σεισμογραφικού σκάφους Barbaros. Ειδικά το τελευταίο θα κινηθεί εντός της ΑΟΖ της Κύπρου η οποία ετοιμάζεται να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα στον ΟΗΕ για την οριοθέτηση και στο βόρειο και κατεχόμενο τμήμα.

Τα κύρια σημεία στα οποία εστιάζει η Άγκυρα για τις ασκήσεις του πολεμικού της ναυτικού είναι νότια της Κρήτης και τη Καρπάθου και στο Αιγαίο, στο πέρασμα μεταξύ Χίου και Λέσβου. Το εντυπωσιακό είναι πως η Άγκυρα για να «κλείσει» αυτές τις περιοχές δεν έχει εκδώσει μία ή δύο NAVTEX αλλά δεκατρείς!

Την Τρίτη η Άγκυρα έχει εξαγγείλει πως  πλοία του πολεμικού της Ναυτικού θα πραγματοποιήσουν δύο ασκήσεις η μία εκ των οποίων θα είναι με πραγματικά πυρά ανοικτά της Λάρνακας και η δεύτερη θα είναι Έρευνας και Διάσωσης μέσα στο FIR Λευκωσίας.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών