'Ναι' επί της αρχής η ΔΗΣΥ, 'όχι' στο άρθρο 3 | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

'Ναι' επί της αρχής η ΔΗΣΥ, 'όχι' στο άρθρο 3

12:23 | 10/10/17

“Ναι” από ΔΗ.ΣΥ. επί της αρχής στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, αλλά "όχι" στο άρθρο για την δυνατότητα επιλογής από τα 15, σύμφωνα με πληροφορίες από την εν εξελίξει συνεδρίαση του συντονιστικού της

Θετική αναμένεται να είναι η επί της αρχής ψήφος των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, με την στάση όμως του σχήματος να διαφοροποιείται στο καυτό άρθρο 3 που προβλέπει την δυνατότητα επιλογής από τα 15 έτη.

Η θετική τοποθέτηση των εισηγητών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά και στην Ολομέλεια έχει καταστήσει σαφές από την αρχή ότι ζήτημα καταψήφισης δεν υπήρξε ποτέ, αν και ορισμένοι εκτίμησαν ότι οι ταλαντευόμενη στάση των ΑΝΕΛ, θα μπορούσε να οδηγήσει τη ΔΗΣΥ σε αρνητική στάση.

Κοινοβουλευτικές πηγές της ΔΗΣΥ ξεκαθάρισαν ότι η αρνητική στάση που θα κρατούσε η συμπαράταξη σε νομοσχέδια με τα οποία συμφωνούσε, αλλά δεν θα ψήφιζαν οι ΑΝΕΛ ισχύει μόνο στις περιπτώσεις που αυτό αποτελεί κεντρική απόφαση του συγκυβερνώντος κόμματος και όχι όταν αντιδρούν μεμονωμένα οι βουλευτές του.

Παρόλα αυτά, η στάση επί των άρθρων κρίνεται στο εν εξελίξει συντονιστικό της κοινοβουλευτικής ομάδας, αφού υπάρχουν βουλευτές της ΔΗΣΥ που αντιδρούν στο άρθρο που προβλέπει την δυνατότητα επιλογής από τα 15 έτη όπως ο Δημήτρης Κρεμαστινός και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Αντώνης Γκιόκας

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών