Ντομπρόβσκις: Κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι το τέλος του χρόνου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ντομπρόβσκις: Κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι το τέλος του χρόνου

15:19 | 5/10/17

«Θέλουμε να στείλουμε ένα θετικό σήμα στους επενδυτές μέσα και έξω από την Ελλάδα, αλλά και στις αγορές, ότι το πρόγραμμα είναι σε σωστή τροχιά» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους επιμένει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Προτεραιότητά μας να τελειώσουμε την αξιολόγηση ως το τέλος του χρόνου. Το πιο σημαντικό θέμα είναι η εφαρμογή των προαπαιτούμενων, πολλά από τα οποία έχουν ήδη ψηφιστεί και μένει η εφαρμογή τους. Λοιπόν, η διαδικασία έχει ήδη αρχίσει και είναι εφικτό να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου, αποφεύγοντας περαιτέρω καθυστερήσεις όπως στο παρελθόν», είπε ο Β. Ντομπρόβσκις στην αίθουσα Τύπου των Βρυξελλών.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα θετικό σήμα στους επενδυτές μέσα και έξω από την Ελλάδα, αλλά και στις αγορές, ότι το πρόγραμμα είναι σε σωστή τροχιά. Σε σχέση με τον προϋπολογισμό, σκοπός μας είναι να πιάσουμε τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος», πρόσθεσε.

Σε σχέση με την απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό, ο Β. Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι «Δεν  ξέρω ακριβώς την απόφαση και τις επιπτώσεις της. Χρειάζεται περισσότερη μελέτη στο θέμα για να έχω θέση. Στηρίζουμε πάντως την επένδυση που θα φέρει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».

Μαρία Ψαρά

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών