Πώς βλέπει το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ η ΝΔ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πώς βλέπει το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ η ΝΔ

09:03 | 16/10/17

Αβάσιμες θεωρούν στη ΝΔ τις θετικές προσδοκίες που καλλιεργεί ο πρωθυπουργός για την πορεία της οικονομίας στο φόντο της συνάντησης με Λαγκάρντ - Συνάντηση Μητσοτάκη με Γιούνκερ την Πέμπτη

Η αποδόμηση του αφηγήματος του πρωθυπουργού ενόψει και της συνάντησής του με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ στις ΗΠΑ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τη ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας δήλωση παρέμβαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός κακώς καλλιεργεί προσδοκίες για ανάπτυξη άνω του 2% για φέτος καθώς όπως τονίζουν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας έχει διαψευστεί στις προβλέψεις του την τελευταία τριετία και ως εκ τούτου δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες οι τωρινές εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, πηγές της ΝΔ επισημαίνουν ότι το ΔΝΤ κάνει συγκεκριμένες υποθέσεις για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, με ανάπτυξη στο 1,8% και κατά συνέπεια, σύμφωνα με την άποψη της ΝΔ, η συζήτηση των δύο πλευρών που θέλει το ΔΝΤ να μη ζητά νέα μέτρα και ταυτόχρονα να αξιώνει το έγκαιρο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης διεξάγεται πάνω σ’ αυτή τη βάση. Μάλιστα όπως αναφέρουν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τετ α τετ Λαγκάρντ Τσίπρα «συμπίπτει με την άκρως αρνητική για τη χώρα μας έκθεση του Δ.Ν.Τ. η οποία στους δείκτες της ανάπτυξης, εμφανίζει δυστυχώς την Ελλάδα ως το μαύρο πρόβατο μεταξύ όλων των αναπτυγμένων χωρών».

Στη ΝΔ ασκούν επιπλέον κριτική προς το μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για καθυστέρηση στην προώθηση των δράσεων προκειμένου να κλείσει έγκαιρα η τρίτη αξιολόγηση.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΝΔ το διήμερο 18 και 19 Οκτωβρίου μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να πάρει μέρος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα έχει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους προεξάρχοντος του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ την Πέμπτη στις 19 του μήνα. Την ίδια μέρα ο κ. Μητσοτάκης θα δει και τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντολ, ενώ την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου θα έχει τετ α τετ με τον επίτροπο περιβάλλοντος, θαλάσσιας πολιτικής και αλιείας Karmenu Vella και παράλληλα θα συμμετέχει σε γεύμα εργασίας που διοργανώνει προς τιμήν του ο Έλληνας επίτροπος για τη μεταναστευτική πολιτική και τις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος με τη συμμετοχή και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει και νέα ταξίδια στις Βρυξέλλες προκειμένου να πυκνώσει τον κύκλο των επαφών του με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών