Η απίστευτη ιστορία και ο καρπός μιας σχέσης από την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η απίστευτη ιστορία και ο καρπός μιας σχέσης από την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου

13:48 | 1/11/17

H ζωή πολλές φορές γράφει τα πιο συγκλονιστικά σενάρια

Μοιάζει με σενάριο ταινίας αφιερωμένης στον Εμφύλιο Πόλεμο, αλλά, η ζωή, πολλές φορές, είναι αυτή που…γράφει τα πιο συγκλονιστικά σενάρια.
«Πρωταγωνίστρια» αυτής της ανθρώπινης ιστορίας, είναι η εκπαιδευτικός Μαρία Καφφεντζή, κόρη του αείμνηστου υπασπιστή στην Ομάδα του Καπετάν Ζαχαριά, που αναζητά την αδελφή της, η οποία – σύμφωνα με τα λιγοστά στοιχεία που έχει στα χέρια της – ζει στον Πύργο. Ένα παιδί που γεννήθηκε από τη σχέση του νεαρού αντάρτη – τότε – Γεωργίου Καφφεντζή, με μια αντάρτισσα, από την περιοχή του Πύργου.

Ο Γιώργος Καφφεντζής, με καταγωγή από τους Λαπαναγούς Καλαβρύτων (Αιγίου), ήταν υπασπιστής στην Ομάδα του αείμνηστου Ηλείου Καπετάν Ζαχαριά και Ανθυπολοχαγός της Σ.Α.Π. Την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου, βρέθηκε στον Πύργο και από τη σχέση του με μια νεαρή αντάρτισσα της περιοχής, γεννήθηκε ένα κοριτσάκι. Ένα παιδί, με το οποίο δεν έζησε μαζί, αφού λόγω του πολέμου, μετακινούνταν διαρκώς, ενώ αμέσως μετά το τέλος του Εμφυλίου, ο ίδιος φυλακίστηκε στη Μακρόνησο και στο Βίδο της Κέρκυρας.


πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών