Μείωση στα τιμολόγια του ΔΕΣΦΑ φέρνει η μεγάλη κατανάλωση αερίου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μείωση στα τιμολόγια του ΔΕΣΦΑ φέρνει η μεγάλη κατανάλωση αερίου

11:00 | 29/11/17

Βιομηχανίες και καταναλωτές θα δουν ελαφρώς μειωμένες τις χρεώσεις, στο σκέλος βεβαίως που αφορούν τα τέλη μεταφοράς, καθώς ο ΔΕΣΦΑ σημειώνει υψηλά κέρδη

Έτοιμος να περάσει από το Μάϊο στα τιμολόγια χρήσης των υποδομών αερίου τις μειώσεις που έχει αποφασίσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είναι ο ΔΕΣΦΑ, ο Διαχειριστής του συστήματος αερίου της χώρας.

Οι μειώσεις αφορούν σε σημαντικό βαθμό τις βιομηχανίες που καταναλώνουν φυσικό αέριο, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα περάσουν και στους οικιακούς καταναλωτές, καθώς οι προμηθευτές αερίου, οι εταιρείες δηλαδή όπως οι ΕΠΑ που πωλούν αέριο σε σπίτια και καταστήματα, εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν σε αντίστοιχη ελάττωση της τιμής.

Βεβαίως τα τέλη μεταφοράς επί των οποίων θα υπάρξουν εκπτώσεις είναι ένα μικρό μέρος των τιμολογίων αερίου (περίπου το 10% στις βιομηχανίες και στο 5% στα σπίτια) ωστόσο κάθε μείωση στον προϋπολογισμό είτε των επιχειρήσεων είτε των πολιτών έχει τη δική της σημασία.

Η αναμενόμενες μειώσεις είναι αποτέλεσμα των μεγάλων κερδών του ΔΕΣΦΑ το 2017, τα οποία με τη σειρά τους προέρχονται από την άνοδο της κατανάλωσης φυσικού αερίου τόσο στην ηλεκτροπαραγωγή όσο και στη βιομηχανία και τα νοικοκυριά. Η αύξηση, δε, της κατανάλωσης ήταν αποτέλεσμα της χαμηλής τιμής του καυσίμου στις διεθνείς αγορές.

Θοδωρής Παναγούλης

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών