21:07 | 13/12/17
Φτιάξτε μόνοι σας εύκολα και γρήγορα λαχταριστά τρουφάκια σοκολάτας που θα τα λατρέψουν όλοι
• Υλικά1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Τρούφα σοκολάτα ή πολύχρωμη ή τριμμένη καρύδα ή ζάχαρη άχνη
για το σιρόπι
2 φλυτζάνια νερό
3 φλυτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
• Μέθοδος Εκτέλεσης
Σπάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη στο μπλεντερ ή με τα χέρια μας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
Βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τα μπισκότα και ανακατεύουμε πλάθωντας με το χέρι μας. Πρέπει να γίνει μια ζύμη που να μην είναι πολύ στερεή αλλά να μην είναι και πολύ μαλακή.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
Σε ένα πιάτο βάζουμε τη τρούφα ή ότι άλλο υλικό θέλετε και περνάμε από κει τα μπαλάκια σοκολάτας. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξουν καλά.
Σχετικές ετικέτες:ΣυνταγέςChristina's Cooking
Σχετικά άρθρα