Πρέβεζα: Πάνω από 50 τα σπίτια που επλήγησαν στον Λούρο (φώτο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πρέβεζα: Πάνω από 50 τα σπίτια που επλήγησαν στον Λούρο (φώτο)

20:27 | 2/12/17

Αιγοπρόβατα πνίγηκαν στην Κ. Μυρσίνη - Στα λασπόνερα ο Βράχος - Δείτε φωτογραφίες

Ανεβαίνει ο αριθμός των πληγέντων από τις πλημμύρες κυρίως στον Λούρο Πρέβεζας ενώ συνεχώς προκύπτουν και νέα προβλήματα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα,
αφού το φως της ημέρας ανέδειξε τις καταστροφές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ποτάμια και ρέματα ξεχείλισαν προκαλώντας ζημιές τόσο σε σπίτια όσο και σε αγροτικές εκτάσεις, καταστρέφοντας φυτική παραγωγή ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Οι καταγραφές των ζημιών βρίσκονται σε εξέλιξη κάτι που φαίνεται πως θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, οπότε και θα μπορέσει να εξαχθεί ένα συνολικό συμπέρασμα για την έκταση της καταστροφής.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία το πρωί, η κυκλοφορία διακόπηκε στην Άνω Ράχη, αφού πέτρες και φερτά υλικά σχημάτισαν βουνό στον δρόμο που περνά από το χωριό.

Καθίζηση σημειώθηκε και σε τμήμα της κοινοτικής οδού Ριζών - Χειμαδιού, ενώ κατολισθήσεις που έγιναν στο εθνικό δίκτυο δεν προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά.





Στην περιοχή του Καναλλακίου του Δήμου Πάργας, ξεχείλισε για μια ακόμη φορά ο ποταμός Αχέροντας με την κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος της γέφυρας στο Καστρί να διεξάγεται με δυσκολία. Ωστόσο η κυκλοφορία από και προς την εθνική οδό γίνεται μέσω της νέας οδού κανονικά.





Πλημμύρες σημειώθηκαν στο Καστρί, στον Μεσοπόταμο, στο Σταυροχώρι, στο Θέμελο, στην Κάτω Μυρσίνη.

Σπίτια απειλήθηκαν, ενώ άλλα δεν γλύτωσαν από τα ορμητικά νερά.

Στην Κάτω Μυρσίνη πλημμύρισαν σπίτια ενώ ρέματα παρέσυραν τουλάχιστον 35 αιγοπρόβατα.

Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και στην παραλιακή με τη Λυγιά, τον Βράχο και τη Λούτσα να βρίσκονται στο «μάτι» της θεομηνίας.

Η παραλιακή οδός στον Βράχο γέμισε με φερτά υλικά. Οι εικόνες δείχνουν την  καταστροφή!!

Η υπερχείλιση του ρέματος στον Λούρο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τουλάχιστον 50 κατοικίες και καταστήματα ενώ κάτοικοι είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε λίγη ώρα.






Παρά την υψηλή στάθμη του νερού στο κέντρο του Λούρου, απομακρύνθηκαν από τις οικίες τους άτομα ηλικιωμένα και όσοι χρειάζονταν βοήθεια, με την συνδρομή της Πυροσβεστικής και άλλων πολιτών, ενώ πολλές ήταν οι περιπτώσεις που χρειάστηκε κάποια από αυτά να μεταφερθούν στα χέρια, αφού σε μερικά από τα σπίτια που διέμεναν το νερό έφτασε και το ένα μέτρο.

Ζημιές επίσης προκλήθηκαν και σε αυτοκίνητα. Δύο από αυτά παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ άλλα στην κυριολεξία «πνίγηκαν» στα λασπόνερα.

Ευτύχημα ήταν το γεγονός πως η καταρρακτώδης βροχή δεν συνεχίστηκε οπότε και τα νερά άρχισαν να υποχωρούν από τις 03:00 τα ξημερώματα.

Η Πυροσβεστική έως και το πρωί του Σαββάτου επιχειρούσε προκειμένου να αντλήσει νερά από υπόγεια και αυλές που λόγω της κατασκευής τους είχαν εγκλωβίσει τεράστιες ποσότητες νερού.

Μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας από το πρωί προσπαθούν να «μαζέψουν» ότι άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται παρόμοια φαινόμενα, αποτέλεσμα κυρίως υπερχειλίσεως ρεμάτων και τεράστιων όγκων νερού που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Ωστόσο οι προηγούμενες χρονιές φαίνεται πως δεν έχουν διδάξει, αφού σε πολλές περιοχές τέτοιου είδους φαινόμενα είχαν παρουσιαστεί και στο κοντινό παρελθόν…!!!

Φώτο: FACEBOOK / Chris Barolas / Spiros Spiridonos / Panos Gogas / Βελισσάριος Λουκάς

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών