Τζανακόπουλος: Ανακτούμε την οικονομική και πολιτική κυριαρχία της χώρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τζανακόπουλος: Ανακτούμε την οικονομική και πολιτική κυριαρχία της χώρας

14:26 | 19/12/17

Χαρακτήρισε ορατή την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα και τόνισε ότι από τον Αύγουστο του 2018 θα φανούν οι διαφορές του αναδιανεμητικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ με το «σοκ και δέος» της ΝΔ

Aπόλυτα εφικτό και επιτεύξιμο στόχο χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος τη δυνατότητα ανάκτησης της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας της χώρας μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και επιτροπείας.

Μιλώντας επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018 ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «ορατή» την έξοδο της Ελλάδος από το μνημόνιο και επικαλέστηκε στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων που αποτελούν όπως σημείωσε το βασικό δείκτη «που μας επιτρέπει να είμαστε βέβαιοι για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος». «Το επιτόκιο του ομολόγου δεν είναι τίποτα άλλο από τη μαθηματική έκφραση του κινδύνου σε μια οικονομία» εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε ότι το δεκαετές ομόλογο έχει σπάσει το όριο του 4% ενώ το πενταετές ομόλογο έφτασε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας κοντά στο 3%. «Αυτό σημαίνει ότι η αυτοδύναμη έξοδος στις αγορές και η ανάκτηση της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας της χώρας δεν είναι απλώς μια φαντασίωση ή μια επιθυμία αλλά ένας απόλυτα εφικτός και επιτεύξιμος  στόχος» ξεκαθάρισε.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η έξοδος της χώρας από το πρόγραμμα θα εγκαινιάσει μετά το καλοκαίρι του 2018 μια περίοδο όπου θα καταστούν ακόμη πιο καθαρές οι διαφορές της πολιτικής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. «Τότε τα δύο πολιτικά σχέδια θα συγκρουστούν και θα αντιπαρατεθούν ακόμη πιο καθαρά» είπε και σημείωσε ότι από τη μία πλευρά θα υπάρχει το σχέδιο της ΝΔ και των δορυφόρων της «που θέλουν να επιστρέψουμε σε μια οικονομία πλήρους δημοσιονομικής και εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας, ένα πολιτικό πρόγραμμα σοκ και δέους που συνοψίζεται στο τετράπτυχο: Απολύσεις – ξεπούλημα – καταστροφή του κοινωνικού κράτους και μείωση των μισθών για να δημιουργηθούν δήθεν κίνητρα επενδύσεων». Και από την άλλη σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να βάλει στο επίκεντρο την εργασία και την αναδιανομή. «Μιλάμε δηλαδή για δύο κόσμους. Δύο κόσμους που δεν έχουν τίποτα κοινό. Ευτυχώς για μας» συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αντιφατικά τα επιχειρήματα της ΝΔ ότι "βγαίναμε από το Μνημόνιο το 2014 αλλά όχι τώρα"
Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ταυτόχρονα ότι είναι αντιφατικά τα δύο επιχειρήματα της ΝΔ ότι στο τέλος του 2014 η χώρα ήταν έτοιμη να βγει από το Μνημόνιο και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει έξοδος τον Αύγουστο του 2018. Σημείωσε, μάλιστα, ότι τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η κατάσταση της οικονομίας σήμερα δεν μοιάζει σε τίποτα με την οριακή κατάσταση του 2014 αφού αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά επίτευξης δημοσιονομικών στόχων ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένα χρηματοδοτικό μαξιλάρι για την υποστήριξη της εξόδου στις αγορές. Σχολίασε δε ότι την κυβέρνηση Σαμαρά δεν τον έριξαν οι σύμμαχοι του όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. «Δεν τον  έριξαν οι σύμμαχοι του αλλά η καταστροφική συμμαχία που υπέγραψε και που με σθένος και φανατισμό υλοποίησε. Τον έριξε, και ευτυχώς, ο ελληνικός λαός» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών