19:59 | 17/1/18
Πέθανε επί τόπου, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο
Ενέδρα θανάτου στον Βασίλη Στεφανάκο έστησαν άγνωστοι το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λευκού χρώματος,
προσέγγισαν το αυτοκίνητο του 57χρονου και τον γάζωσαν με 20 σφαίρες από καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.
προσέγγισαν το αυτοκίνητο του 57χρονου και τον γάζωσαν με 20 σφαίρες από καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε μόλις έβγαινε από την μάντρα αυτοκινήτων που είχε στην περιοχή. Το σημείο της δολοφονίας, στη Λεωφόρο Αθηνών 302 στο Χαϊδάρι, αποκλείστηκε από την αστυνομία ενώ μετέβη κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής που ερευνά την υπόθεση. Ταυτόχρονα γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί το 2016. Στον Βασίλη Στεφανάκο είχε αποδοθεί, μεταξύ άλλων, αρχηγικός ρόλος στις δραστηριότητες ελληνικής μαφίας αλλά και «σχέσεις συνεργασίας» με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
Ποιος ήταν ο Βασίλης Στεφανάκος
Ήταν ο πιο γνωστός βαρυποινίτης της χώρας μας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι, ενώ είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός στην εντυπωσιακή απόδραση με ελικόπτερο του Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε σχέσεις και με ποινικούς κρατούμενους αλλά και με κατηγορούμενους για τρομοκρατία. Άλλωστε είχε μιλήσει και ο ίδιος για αυτές σε συνεντεύξεις του, ενώ του είχαν αποδώσει για αυτές του τις «συνεργασίες» τα προσωνύμια «ο φιλόσοφος των φυλακών» και «ο πολιτικός καθοδηγητής».
Ο Στεφανάκος είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές Κορυδαλλού ανέπτυξε σχέσεις με μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που σε παλιότερη ανακοίνωσή τους έγραφαν: «Τη φιλία αυτή θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο γιατί δεν χωράει σε ταμπέλες "τρομοκρατών" ή "ποινικών" που μας αποδίδουν τα δικαστήρια και τα δημοσιεύματα».
Ο Βασίλης Στεφανάκος διατηρούσε μάντρα αυτοκινήτων στο Χαϊδάρι, όπου και έγινε το δολοφονικό χτύπημα εναντίον του το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου, δεν ήταν σίγουρα κάποιο τυχαίο όνομα στον κόσμο της νύχτας, ειδικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Ο φερόμενος «νονός των νονών», ο «αρχηγός της Greek Mafia», ο «φίλος των Πυρήνων», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς οι διωκτικές αρχές και τα Μέσα, είχε ένα εξαιρετικά πλούσιο βιογραφικό.
Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, πριν τον συλλάβουν τελικά τον Ιανουάριο του 2008: το ένα για την ηθική αυτουργία στις δολοφονίες των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου (26/08/2006) στο Περιστέρι και το άλλο για την απόδραση των Αλκέτ Ριζάι (φυσικού αυτουργού της δολοφονίας) και Βασίλη Παλαιοκώστα (04/06/2006) με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.
Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για σύσταση και συμμορία, εκβιάσεις και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Τελευταία καταδίκη του ήταν στις 14 Δεκεμβρίου 2006 (σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για τη μεγάλη υπόθεση με τους 44 κατηγορούμενους για προστασία και λαθρεμπόριο που πιάστηκαν το 2002).
Η σύλληψή του Στεφανάκου είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2008 στο Χαϊδάρι. Μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας οι οποίοι είχαν διαρρεύσει ότι θα βρίσκονταν σε κηδεία συγγενικού του προσώπου, με σκοπό φερόμενοι επίορκοι αστυνομικοί να του το μεταφέρουν και να χαλαρώσει τα μέτρα προστασίας του. Κάτι τέτοιο έγινε και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν χωρίς να προβάλει αντίσταση έξω από το σπίτι του.
Πριν την αποφυλάκισή του είχε γίνει ακόμη μια φορά πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες καθώς του απέδιδαν επίθεση σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου μέσα στη φυλακή. Ο ίδιος το είχε διαψεύσει κατηγορηματικά, δηλώνοντας ότι προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας που δημοσίευσε τις συγκεκριμένες πληροφορίες.
Σε συνεντεύξεις του είχε αποκαλέσει φίλο του τον Χριστόδουλο Ξηρό αλλά και τον Παναγιώτη Βλαστό για τον οποίον μάλιστα έλεγε ότι τον «θεωρώ το καλύτερο παιδί του κόσμου».
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων