Βλάχος: 'Ποιοι θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία' | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Βλάχος: 'Ποιοι θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία'

12:28 | 8/1/18

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από το 2009 μέχρι σήμερα με αφορμή το βιβλίο του Γιάννη Παπαθανασίου για το για το τελευταίο 8μηνο της κυβέρνησης Καραμανλή

«Το 2009 ο Καραμανλής πήγε σε εκλογές με πακέτο μέτρων με περικοπές και πάγωμα μισθών και συντάξεων» σχολίασε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος μιλώντας για την έκθεση που δημοσίευσε η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία η οικονομία είχε εκτροχιαστεί.

Τόνισε ότι το βιβλίο του Γιάννη Παπαθανασίου για το τελευταίο 8μηνο της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν.

«Δεν μπορεί να ξαναγράψουν την ιστορία όπως θέλουν κάποια συμφέροντα και διαπλεκόμενοι» συμπλήρωσε. Υπενθύμισε ότι τον Μάρτιο του 2009 ζήτησε ελάχιστη συναίνεση από την αντιπολίτευση και ο Γιάννος Παπαντωνίου είπε τότε, ότι η κρίση είναι μόνο στο μυαλό της κυβέρνησης.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έπρεπε να μετατρέψει συμβάσεις στο δημόσιο τομέα γιατί υπήρχε δικαστική απόφαση και αναγνώρισε τα χρέη της κυβέρνησης Σημίτη γιατί το κράτος έχει συνέχεια.

Ο κ. Βλάχος είπε, ακόμη, ότι ο Καραμανλής ακύρωσε τη σύμβαση με τα Eurofighter γιατί δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα.

Αναφερόμενος στο βασικό μέτοχο για τα κανάλια, είπε ότι το θέμα επανήλθε και δείχνει ότι δικαιώθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή.

Για την υπόθεση του Βατοπεδίου, είπε ότι όλα τα κανάλια μιλούσαν για σκάνδαλο. «Τι έμεινε από όλα αυτά; Kανείς από όσους μιλούσαν για σκάνδαλο δεν έχει ευθύνες;» αναρωτήθηκε και υπογράμμισε ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, γιατί κάποιοι προσπαθούν να επιρρίψουν την ευθύνη στη συγκεκριμένη κυβέρνηση και να τελειώσουν.

Εν κατακλείδι, σχολιάζοντας την επικείμενη έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια για την ονομασία τους, ο κ. Ξυδάκης επεσήμανε ότι “η διαπραγμάτευση γίνεται σε λάθος βάση, δεν μπορεί να πας στο ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης από εκεί που το άφησες το 2008 την ώρα που η συμβιβαστική πρόταση του 2008 δεν έγινε αποδεκτή από τη γείτονα”.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών