Η 'διακήρυξη' Σαμαρά για σκληρή διαχωριστική γραμμή με ΣΥΡΙΖΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Η 'διακήρυξη' Σαμαρά για σκληρή διαχωριστική γραμμή με ΣΥΡΙΖΑ

10:21 | 22/2/18

Οι απειλές του πρώην πρωθυπουργού κατά του Τσίπρα και οι ισχυρισμοί περί κινδύνου  για το πολίτευμα και τη δημοκρατία. Η αντιστροφή του συνθήματος του ΣΥΡΙΖΑ του 15 ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν από τη ΝΔ

«Ήλθα να καταγγείλω τους κινδύνους που δημιουργούν για τη χώρα και το Πολίτευμα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην αρχή της χτεσινής του ομιλίας στη βουλή για το σκάνδαλο της Novartis, της πρώτης στην αίθουσα της ολομέλειας του κοινοβουλίου μετά την παραίτησή του από την προεδρία της ΝΔ μετά το δημοψήφισμα του 2015.

Ο πρώην πρωθυπουργός ουσιαστικά έθεσε τη νέα διαχωριστική γραμμή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και συνέδεσε την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής του με την υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας. Μάλιστα τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς έχει ήδη μηνύσει τον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για σύσταση συμμορίας είπε με νόημα: «Όταν αποδειχθεί πλήρως, πως το κατηγορητήριο εναντίον μου είναι στημένο, και οι καταγγελίες σε βάρος μου απολύτως συκοφαντικές, θα φανεί τι ολέθριο "προηγούμενο" πάει να δημιουργηθεί: Κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ανώνυμους ψευδομάρτυρες για να σπιλώνει τους προηγούμενους! Για να εξοντώνει τους αντιπάλους της! Αν το επιτρέπαμε, θα ήταν το τέλος της Αστικής Δημοκρατίας στη χώρα μας. Αυτό θα ισοδυναμούσε με κατάλυση της δημοκρατίας! Και με επιβολή μονοκομματικού κράτους, αυταρχικού, αδίστακτου, ανεξέλεγκτου... Γιατί αυτό θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός από την προσωρινή διακυβέρνηση, να πάρουν και την "εξουσία" για πάντα!».

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ουσιαστικά εξηγούσαν στη συνέχεια ότι ο κ. Τσίπρας έχει ανοίξει το δρόμο για να στήσει η επόμενη κυβέρνηση κατηγορητήριο σε βάρος του.

Πάντως στη γραμμή αυτή κινήθηκε σε γενικές γραμμές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του καθώς και αυτός με τη σειρά του κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία. Μάλιστα αναφέρθηκε στο προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ που τον έφερε στην διακυβέρνηση το Γενάρη του 2015 «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» για να σημειώσει απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ότι «σε μια δημοκρατία δεν μπορείτε να τελειώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Εσείς θα τελειώσετε με εκλογές».

Ο κ. Μητσοτάκης πήγε και ένα βήμα παραπέρα τη ρητορική Σαμαρά και ουσιαστικά φλέρταρε και με τη θεωρία του εσωτερικού εχθρού λέγοντας ότι την ώρα «την ώρα που κάποιοι στήνουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο στήνετε γκρίζες ζώνες στη βουλή χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις για τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Ποιος θα σεβαστεί και ποιος θα φοβηθεί μια χώρα που πέφτει σε διχασμό;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι με «με αποκλειστική ευθύνη σας κ. Τσίπρα το πολιτικό σύστημα εμφανίζεται σπαρασσόμενο».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ ακολούθησε την γραμμή της πολιτικής απονομιμοποίησης της προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis που εκφράστηκε και στην αποχή από την ψηφοφορία, ενώ πηγές του κόμματος εξηγούσαν μετά την ομιλία του πρωθυπουργού ότι «Αφού κατηγόρησαν δέκα ανθρώπους  και τους κρέμασαν στα μανταλάκια τελικά ήρθε απόψε ο κ. Τσίπρας για να μας πει αν υπάρχει ή όχι ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Πίσω από την τοποθέτηση Τσίπρα υπάρχει η παραδοχή ότι ήταν σαθρό το όλο υπόβαθρο της πρότασης για την προανακριτική επιτροπή».

ΦΩΤΟ: Sooc, Θοδωρής Λαπαναΐτης

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών