Σαρακιώτης: Μόνον στο δικαστήριο μπορούν να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σαρακιώτης: Μόνον στο δικαστήριο μπορούν να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

14:18 | 7/2/18

Η πρακτική της Novartis , που χρέωσε το Δημόσιο πολλά δισ. ευρώ ήταν να πλησιάζει και να δωροδοκεί πολιτικά πρόσωπα, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής για την Υγεία

“Για να υπαχθεί κάποιος σε καθεστώς προστασίας πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις, τις οποίες προϋποθέσεις τις έλεγξε ο αρμόδιος εισαγγελέας. Μόνο στο δικαστήριο μπορούν να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και αυτό μόνο με αιτιολογημένη απόφαση του δικαστηρίου. Απορώ πώς ο κ. Βενίζελος, που επί των ημερών του ψηφίστηκε ο συγκεκριμένος νόμος, βγαίνει και λέει αυτές τις ανακρίβειες” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για την υγεία, Γιάννης Σαρακιώτης, αναφερόμενος στην επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ζήτησε να αποκαλυφθούν οι μάρτυρες που κατέθεσαν για την υπόθεση Novartis.

Όσον αφορά στο αν θα δοθεί στη δημοσιότητα η δικογραφία, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε ότι “και οι 300 βουλευτές μπορούν να διαβάσουν τη δικογραφία και στις επόμενες μέρες είναι βέβαιο ότι θα ενημερωθεί όλος ο ελληνικός λαός για το πλήρες περιεχόμενο της δικογραφίας”.

Επιπροσθέτως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση έφερε στο προσκήνιο την υπόθεση Novartis ως αντιπερισπασμό για το σκοπιανό και τα συλλαλητήρια, τόνισε ότι η υπόθεση ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα και δεν έγινε μέσα σε μια βδομάδα ή δεκαπέντε μέρες, αλλά κρατάει ένα χρόνο.

Σημείωσε, ακόμα, ότι “είναι ένα σκάνδαλο που αφορά πρώην υπουργούς και πρώην πρωθυπουργούς και δικαιούνται ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί να κάνουν δηλώσεις” εφ' όσον κατατέθηκε η δικογραφία στη Βουλή, ενώ κατέληξε ότι η Novartis κέρδιζε και το ελληνικό δημόσιο χρεώθηκε πολλά δισεκατομμύρια και “η πρακτική της εταιρίας ήταν να πλησιάζει και να δωροδοκεί πολιτικά πρόσωπα”.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών