Στο Μόναχο ο Μητσοτάκης με ατζέντα τα ελληνοτουρκικά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στο Μόναχο ο Μητσοτάκης με ατζέντα τα ελληνοτουρκικά

21:05 | 13/2/18

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά δεν είναι η κατάλληλη ώρα για την απόδοση ευθυνών εκτιμούν στη ΝΔ μετά από σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εκφράζουν έντονη ανησυχία για περαιτέρω κλιμάκωση από Τουρκία

Σύσκεψη με τους αρμόδιους τομεάρχες και συμβούλους του είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου αναλύθηκαν οι ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το «ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων».

Αποτιμήθηκε και η στάση της κυβέρνησης όπου επισημάνθηκαν οι «δεδομένες» και  «τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της» γενικότερα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμύνης. «Τις αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες, αλλά δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα να αναδειχθούν από τη ΝΔ» τονίζουν πηγές του Μοσχάτου θέλοντας να δείξουν την έντονη ανησυχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αιχμή την προκλητικότητα της Τουρκίας.

Αυτή την ανησυχία του είχε εκφράσει νωρίτερα σήμερα ο Γιώργος Κουμουτσάκος ενώ με επιστολή στον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας η ΝΔ ζήτησε να συγκληθεί η επιτροπή της βουλής παρουσία των δύο υπουργών Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου καθώς και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επικείμενο ταξίδι στο Μόναχο “Munich Security Conference” (θεωρείται το ετήσιο Νταβός στα γεωπολιτικά θέματα) θα αναδείξει σε σειρά επαφών που θα έχει την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα με πλήρη καταγραφή των τελευταίων περιστατικών στο Αιγαίο, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τις πάγιες εθνικές θέσεις.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών