Η ΠΟΕΔΗΝ έστησε πάγκο με καλάθια και πασχαλινά αυγά έξω από το υπουργείο Υγείας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Η ΠΟΕΔΗΝ έστησε πάγκο με καλάθια και πασχαλινά αυγά έξω από το υπουργείο Υγείας

13:23 | 29/3/18

Δείτε φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έξω από το υπουργείο Υγείας, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει 12 έως 3μ.μ.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει την κατάργηση των ψυχιατρικών νοσοκομείων και δομών και παράλληλα την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων στο ΕΣΥ.

Έχουν στήσει έναν πάγκο έξω από το υπουργείο με καλάθια μέσα στο οποία υπάρχουν κόκκινα αυγά πάνω στα οποία αναγράφονται πάγια προβλήματα των εργαζομένων στο κλάδο υγείας και το σύνθημα «χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια» καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι τα προβλήματα στον χώρο της υγείας έχουν βγει εκτός ελέγχου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «τα νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων», με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να «ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «τα νοσοκομεία ξεκίνησαν να βάζουν λουκέτο σε βασικές κλινικές τους» και παράλληλα «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στα Ψυχιατρικά νοσοκομεία».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αποφάσισε, στάση εργασίας από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου, αύριο Παρασκευή, συγκέντρωση στις 13:30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Η Ομοσπονδία απαιτεί, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.






Φωτορεπορτάζ: Κατερίνα Καμπόσου, πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών