Κοντονής: Ανεύθυνοι οι ισχυρισμοί Θεοχαρόπουλου περί δήθεν ρύθμισης για τους ‘οκτώ’ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κοντονής: Ανεύθυνοι οι ισχυρισμοί Θεοχαρόπουλου περί δήθεν ρύθμισης για τους ‘οκτώ’

13:17 | 29/3/18

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διέψευσε ισχυρισμό του βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ και δημοσιευμάτων περί υποτιθέμενης ρύθμισης για παράταση προφυλάκισης των οκτώ τούρκων - "Την κάνατε την πατάτα" είπε ο υπουργός στον κ. Θεοχαρόπουλο

Σφοδρή κριτική στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλο ,που αναπαρήγαγε δημοσίευμα περί υποτιθέμενης διάταξης που παρατείνει την προφυλάκιση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών άσκησε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

"Την κάνατε την πατάτα" είπε ο κ. Κοντονής στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο οποίος αναπαρήγαγε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ δημοσίευμα που υποστήριξε ότι διάταξη του νομοσχεδίου (άρθρο 30 παράγραφο 3) που συζητείται σήμερα στη Βουλή σχετίζεται με τους οκτώ στρατιωτικούς και με ενδεχόμενο παράτασης της προφυλάκισής τους. "Επιδεικνύετε ακραία ανευθυνότητα" καταλόγισε ο κ. Κοντονής στο βουλευτή και ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση αφορά μόνο κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια, έχουν εκτίσει ένα μέρος της ποινής και δικαιούνται άδεια. "Η ρύθμιση δεν αφορά τους οκτώ" ξεκαθάρισε ο κ. Κοντονής και εξήγησε ότι η διάταξη απαγορεύει τις άδειες σε κρατούμενους για τους οποίους εκκρεμεί η έκδοσή τους. "Πρόκειται για ακραία ανευθυνότητα" ανέφερε ο κ. Κοντονής ασκώντας κριτική τόσο στον κ. Θεοχαρόπουλο όσο και "δημοσιογραφικούς κύκλους" που κατήγγειλαν την υποτιθέμενη ρύθμιση σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή στα ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε σε υψηλό τόνο στον κ. Κοντονή εγκαταλείποντας όμως τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος ότι η ρύθμιση σχετίζεται με ενδεχόμενο παράτασης της προφυλάκισης των οκτώ τούρκων στρατιωτικών. Ισχυρίστηκε δε ότι ο χαρακτηρισμός "ύποπτη" που απέδωσε στη διάταξη προέρχεται από νομικούς κύκλους και άσκησε κριτική στην συμπολίτευση γιατί δεν διέγραψε τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη που ζήτησε ανταλλαγή των δύο ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους.

Ο κ.Κοντονης απαντώντας χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση του Κατσίκη.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου, φωτογραφία EUROKINISSI

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών