Τσίπρας: Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ασφάλεια για τους πολίτες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ασφάλεια για τους πολίτες

14:56 | 7/3/18

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, από όπου μίλησε για την ταύτιση των Ρομά με την παραβατικότητα, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτής της ΝΔ, Θ. Δαβάκη

"Βλέπω πολλούς πολίτες που -παρά το ότι είμαστε σε μια εργάσιμη ημέρα- βρίσκονται εδώ, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτούς. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για τη διάθεση του χώρου αυτού είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και έκανε λόγο για δικαίωμα όλων των πολιτών στην ασφάλεια", είπε ο πρωθυπουργός.

"Η εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας στις περιοχές με υψηλά κρούσματα εγκληματικότητας είναι ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την κοινωνική συνοχή, την ισότητα και τη δημοκρατία στη χώρα μας. Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία εάν ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής", υπογράμμισε.

"Οι Ρομά, που διαμένουν για δεκαετίες στην περιοχή, είναι απαράδεκτο να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόσημο της παραβατικότητας. Αυτή είναι μια λογική, η οποία -όπου ακολουθήθηκε- ιστορικά, έθρεψε γενιές με το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού και οδήγησε σε εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας:

"Είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν έναν τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας. Και όταν αυτός ο λόγος δεν επιφέρει συνέπειες σε όσους τον παράγουν, η πολιτική ευθύνη και η ντροπή δε βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, αλλά και την ηγεσία τους"

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών