«Εκτροχιάστηκε» ο προαστιακός στο… δρόμο προς την Κάτω Αχαγιά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Εκτροχιάστηκε» ο προαστιακός στο… δρόμο προς την Κάτω Αχαγιά

13:10 | 22/4/18

Βαλτωμένο παραμένει το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου

Με ανεκπλήρωτο όνειρο θερινής νυκτός μοιάζει πλέον το ενδεχόμενο να αποκτήσει σάρκα και οστά η επέκταση του προαστιακού από την Πάτρα προς την Δυτική Αχαΐα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το patrastimes.gr, η επέκταση και λειτουργία της γραμμής μέσα στο 2018 αλλά και το 2019 είναι επί του παρόντος ανέφικτη , καθώς όπως όλα δείχνουν δεν μπορούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αφορούν όχι μόνο στον εκσυγχρονισμό του δικτύου αλλά και στην σηματοδότηση .

Η κατάσταση αυτή  οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ναυάγιο της λειτουργίας του προαστιακού σε μία περιοχή από και προς την οποία η ημερήσια μετακίνηση ίσως να ξεπερνούσε και αυτή των 8.000 ατόμων.

Να σημειωθεί ότι η μελέτη για την επέκταση του Προαστιακού στην Κάτω Αχαγιά έχει πληρωθεί αδρά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ωστόσο οι αστοχίες και παραλείψεις που υπήρχαν  σε αυτή, αποτέλεσαν το άλλοθι προκειμένου ο εργολάβος που ανέλαβε την εκτέλεση των εργασιών να τη σταματήσει.

Το ευαίσθητο κομμάτι της σήμανσης , το οποίο περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση των κινδύνων στις ισόπεδες διαβάσεις, παραμένει το μεγάλο αγκάθι και οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο προαστιακός στη Δυτική Αχαΐα θα αργήσει πολύ να φτάσει .

Αυτό προκύπτει τόσο από τις δηλώσεις στους patrastimes στελεχών της αιρετής περιφέρειας όσο και από τις δηλώσεις στελεχών του οργανισμού σιδηροδρόμων Ελλάδος τα οποία έχουν ασχοληθεί με το θέμα.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών