Φωτίου: Να σταματήσει η τρομοκράτηση των συνταξιούχων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Φωτίου: Να σταματήσει η τρομοκράτηση των συνταξιούχων

13:58 | 7/5/18

«Μην ακούτε όλα όσα ακούτε διότι και αυτή η τρομοκρατία η καθημερινή θα εκπέσει» ήταν το μήνυμα που έστειλε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου προς τους συνταξιούχους, μιλώντας στο ΣΚΑΙ

Καλούμενη να απαντήσει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων η κυρία Φωτίου ανέφερε ότι «η εφημερίδα μπορεί να λέει ότι θέλει διότι στις μέρες μας φαίνεται ότι δημοσιογραφικό καθήκον είναι να αναδεικνύεις την πολιτική σου άποψη και όχι την αλήθεια».

Όπως είναι ψηφισμένα σήμερα τα μέτρα θα εφαρμοστούν αλλά υπάρχει μια ρευστότητα καθώς όλα αυτά ψηφίστηκαν υπό την απειλή ότι δεν πιάνονται τα πλεονάσματα.

«Δεν έχετε άλλο θέμα από τις μειώσεις στις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Φωτίου και συνέστησε υπομονή στα ΜΜΕ διότι η όλη κατάσταση είναι ρευστή.

«Ο νόμος αφορά για όσους έχουν προσωπική διαφορά. Δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους. Κάθε μέρα τα εφιαλτικά σενάρια που αναπαράγονται δεν ισχύουν και όταν έρθει η ώρα θα φανεί αυτό».

«Με 630 ευρώ το μήνα δεν είναι δυνατόν να έχει προσωπική διαφορά» διευκρίνισε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης προσθέτοντας ότι για πολλά πράγματα έλεγαν διάφορα όπως, ότι δεν πρόκειται να βγούμε από τα μνημόνια και δεν θα έχουμε καθαρή έξοδος και σήμερα λέει άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπλέον εξήγησε ότι «τα μέτρα θα εφαρμοστούν ωστόσο είμαστε σε μια κατάσταση κοσμογονικής μετάβασης και πρέπει να περιμένουμε. Όσοι νομίζουν ότι θα γίνουν εκλογές τώρα απατώνται πολύ. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους».

Για το ζήτημα της υιοθεσίας
Αναφερόμενη στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία η κυρία Φωτίου τόνισε ότι «ήταν εξαιρετικά δύσκολο επίτευγμα αυτός ο νόμος» όπου ειδικοί επιστήμονες ψυχολόγων, ψυχιάτρων, κοινωνιολόγων εργάστηκαν για δύο χρόνια. Θα είναι ένδειξη ωριμότητας αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί από πολλές πλευρές της Βουλής.

Διευκρίνισε ότι η υιοθεσία ρυθμίζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης διότι διέπεται από τον αστικό κώδικα και για το λόγο αυτό είπε η κ. Φωτίου δεν μπορούσε να γίνει αλλαγή στον όρο, από υιοθεσία σε τεκνοθεσία που είναι πιο δόκιμος όρος καθότι η υιοθεσία αφορά μόνο αγόρια.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης  έχει κάνει επιτροπή για να αλλάξει το οικογενειακό δίκαιο και να δημιουργήσει το θεσμό των οικογενειακών δικαστηρίων που δεν υπάρχει στη χώρα μας».

Αναφερόμενη η αναπληρώτρια υπουργός στα κύρια επιτεύγματα του νομοσχεδίου τόνισε ότι ενώνει δύο επιθυμίες που διατρέχουν την ελληνική κοινωνία, του παιδιού να βγει από το ίδρυμα και της ανάγκης πολλών οικογενειών να έχουν ένα παιδί. Επίσης το νομοσχέδιο μειώνει ο χρόνος αναμονής από 4 – 5 χρόνια στους 8 – 12 μήνες από την εφαρμογή του νόμου εισάγοντας παράλληλα δύο εκθέσεις και αυστηρές διαδικασίες που θα προηγούνται της υιοθεσίας.

Η κυρία Φωτίου εξήγησε επίσης ότι με το νομοσχέδιο διευρύνεται η  δεξαμενή των κοινωνικών λειτουργών με κοινωνικούς λειτουργούς από τους δήμους και με όλους τους εν δυνάμει κοινωνικούς λειτουργούς από τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ ).

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται  πρώτα η έκθεση για την καταλληλότητά του μετά δίνει λαμβάνει μαθήματα γονεϊκότητας και τρίτο γίνεται το ταίριασμα με το παιδί. Επιπλέον για πρώτη φορά υπάρχει η επαγγελματική αναδοχή. Επιπλέον θα τελειώσουν οι τραγωδίες με το ψάχνω τις ρίζες μου και δεν τις βρίσκω διότι θα υπάρχει ηλεκτρονικός φάκελος του παιδιού.

πηγη

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών