Τσίπρας: Με ενδιαφέρει η οικονομία όχι η επικοινωνία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Με ενδιαφέρει η οικονομία όχι η επικοινωνία

22:07 | 3/5/18

"Κάποιοι επεδίωξαν να μην είμαι εδώ σήμερα το βράδυ” είπε ο πρωθυπουργός από το περιφερειακό συνέδριο στη Λέσβο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από τις διαμαρτυρίες βρίσκονται και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρήκε φορολογικές δεσμεύσεις άλλων για το ΦΠΑ στα νησιά

Στις φορολογικές δεσμεύσεις που βρήκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθώς τις έβαλαν επιτακτικά άλλοι ακόμη και με το email Χαρδούβελη αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο Βορείου Αιγαίου απαντώντας μ' αυτόν τον τρόπο στις αντιδράσεις κατοίκων της Λέσβου για την επικείμενη κατάργηση του ειδικού καθεστώτος με χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ.

"Εμείς σφίγγουμε τα δόντια κι έχουμε μόνο έναν στόχο να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα και να βγούμε από αυτό και από εκεί και πέρα να χαράξουμε μία αυτόνομη πολιτική" είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για παιχνίδια υποκρισίας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε ενώπιον των φορέων της περιφέρειας την ώρα που έξω από τον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου βρισκόταν σε εξέλιξη διαδήλωση κατοίκων της Λέσβου πρωτίστως σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ και για το μεταναστευτικό. Μάλιστα ξεκίνησε την παρέμβασή του λέγοντας ότι "κάποιοι επεδίωξαν να μην είμαι εδώ σήμερα το βράδυ” αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από τις διαμαρτυρίες βρίσκονται και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προσπάθησαν να απαξιώσουν τον θεσμό “με κριτήριο τις μικροπολιτικές και αντιπολιτευτικές τους σκοπιμότητες".

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας ικανοποίησε το ακροατήριό του ανακοινώνοντας ότι σχεδιάζεται το νομοθετικό πλαίσιο για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου το οποίο “θα εφαρμοστεί πιλοτικά από 1ης Ιουλίου του 2018. Και από την 1η Ιανουαρίου σε όλα τα νησιά πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας". Διευκρίνισε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο "δεν είναι φορολογικό υποκατάστατο” και ανακοίνωσε ότι σ' αυτό θα ενταχθούν και τα καύσιμα, δηλαδή η βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο πρωθυπουργός αφήνοντας αιχμές για την στάση της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι τον αφορούν οι μάχες για την οικονομία, την ανεργία και την ανάπτυξη και "όχι η μάχη της επικοινωνίας". Κι αυτό για να καταγγείλει εμμέσως πλην σαφώς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συσπειρώνει κατεστημένα οικονομικά συμφέροντα, εκδοτικά συγκροτήματα και εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, όμως "όση παραγωγή μαύρης προπαγάνδας και ψευδών ειδήσεων και να καταφέρει η πραγματικότητα δεν αλλάζει".

Ακολούθως αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνησή του "για να δώσει στην χώρα αυτό που τής αξίζει" ανέφερε ότι σύμμαχο σ' αυτές δεν θέλησε ποτέ να έχει ολιγάρχες, ανθρώπους της νύχτας ή των σαλονιών, διαπλεκόμενους εκδότες ή κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που νομίζουν ότι τούς χρωστάει η χώρα.

Γι' αυτό και στην συνέχεια επανέλαβε ότι η χώρα οδηγείται έξω από το μνημονιακό καθεστώς επιτροπείας, ότι η κυβέρνησή του διαπραγματεύεται την ρύθμιση του χρέους και ότι συγκροτείται ένα αποτελεσματικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης σε διαρκή διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες. Ταυτόχρονα, όπως είπε η κυβέρνησή του θωρακίζει την ελληνική πολιτεία απέναντι στην διαφθορά και στήνει τα πόδια του στο κοινωνικό κράτος.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε ότι "και λάθη έχουν γίνει και ελλείψεις υπάρχουν" ωστόσο η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει ως βασικό πρόβλημα την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί την δολοφονική , επιθετική συμπεριφορά κατά των προσφύγων όπως όταν ελάχιστοι καθοδηγούμενοι από σκοτεινούς ακροδεξιούς κύκλους εκτός νησιού επιχείρησαν να σπιλώσουν την ιστορία του ίδιου του νησιού και να αμαυρώσουν την σημαία της πατρίδας μας.

Βούλα Κεχαγιά

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών