12:05 | 18/6/18
"Η ηγεσία της ΝΔ με τη στάση της στο σκοπιανό ενθάρρυνε την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός της αξιωματικής αντιπολίτευσης" είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
Την άποψη ότι οι επιθέσεις της ΝΔ στον ΠτΔ αποτελούν προειδοποίηση στον Κ. Καραμανλή διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον ρ/σ 24/7.Τόνισε συγκεκριμένα: "Η ηγεσία της ΝΔ με τη στάση της στο σκοπιανό ενθάρρυνε την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι καραμανλικοί καθόλου ευχαριστημένοι δεν είναι με αυτή την εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ψυχική ενότητα στη ΝΔ. Η νεοφιλελεύθερη ψυχή έχει υποταχθεί στην ακροδεξιά και οι καραμανλικοί αισθάνονται έξω από τα νερά τους. Ο κ. Σαμαράς δεν είναι αφελής. Εβαλε στο στόχαστρο τον ΠτΔ για να προειδοποιήσει τους καραμανλικούς".
Σε σχέση με την υπόθεση Μπαρμπαρούση ανέφερε τα εξής: "Αυτά τα οποία είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης συνιστούν προπαρασκευαστικές ενέργειες για την τέλεση εσχάτης προδοσίας. Η ΝΔ έχει πολιτική ευθύνη για την αναβίωση των θεωριών μειοδοσίας. Είναι σημαντική η ομόθυμη καταδίκη του πολιτικού κόσμου αυτής της συμπεριφοράς της Χρυσής Αυγής. Εάν αποδειχτεί ότι αυτές δεν ήταν μεμονωμένες σκέψεις του βουλευτή αλλά κεντρική κατεύθυνση του κόμματός του, τότε περνάμε σε άλλο επίπεδο δικαστικής διερεύνησης".
Κατά τα άλλα, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συμφωνία για το σκοπιανό θα κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Υποστήριξε ότι "η δημιουργία νέων πολιτικών συνθηκών, οι μετασεισμοί από τη λύση του σκοπιανού, θα διαπερνούν τα κόμματα οριζόντια και αυτό σημαίνει ότι η Φ. Γεννηματά θα δυσκολευτεί πολύ να αγνοήσει την πλειοψηφία στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής".
Σχετικά με την αποχώρηση του Δ. Καμμένου από τους ΑΝΕΛ τόνισε ότι "ήταν η επισημοποίηση ενός διαζυγίου που είχε συμβεί εδώ και καιρό".
Και πρόσθεσε: "Κατά τη διάρκεια αυτής της βουλευτικής περιόδου οι λόγοι της συνεργασίας με τον Π. Καμμένο (καταπολέμηση της διαπλοκής, έξοδος από τα μνημόνια) είναι επίκαιροι. Μετά τις εκλογές το τοπίο θα αλλάξει". Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε επίσης ότι "δεν υπάρχει καμία διασύνδεση της επίλυσης του σκοπιανού με τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου". Παρόλα αυτά σημείωσε ότι "τα μέτρα αυτά στηρίχθηκαν σε λάθος εκτιμήσεις του ΔΝΤ. Μετά την έξοδο από τα μνημόνια θα πρέπει αυτά τα μέτρα να ξανασυζητηθούν".
Για τις αναφορές του Ζ. Ζάεφ στις Πρέσπες σε Μακεδόνες και Μακεδονία είπε ότι "η συμφωνία δεν αναγνωρίζει μακεδονικό έθνος, τους αναγνωρίζει όμως ταυτότητα με την έννοια του αυτοπροσδιορισμού εφόσον δεν καπηλεύονται την αρχαιοελληνική κληρονομιά. Χρησιμοποιούσαν τον όρο Μακεδονία σκέτο, το θεσμικό κεκτημένο της συμφωνίας είναι ότι στο εξής θα μιλούν για Βόρεια Μακεδονία και η χρήση αυτού του όρου θα είναι erga omnes".
πηγή
Σχετικές ετικέτες:Γιώργος ΚατρούγκαλοςΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά άρθρα