10:39 | 9/6/18
Συζητήσεις προκάλεσε στην κεντροαριστερά το γεγονός ότι το Μαξίμου έσπευσε να υιοθετήσει το χαρακτηρισμό του ΚΙΔΗΣΟ "Κυριάκος Σαμαράς" για τον πρόεδρο της ΝΔ
Αν και όταν έρθει συμφωνία στη Βουλή για το Σκοπιανό το Κίνημα Αλλαγής θα βρεθεί μπροστά σε δύσκολα διλήμματα. Τυπικά, η επίσημη θέση, όπως έχει διαμορφωθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο, είναι υπέρ της λύσης σύνθετης ονομασίας erga omnes μετά από συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ. Ουσιαστικά, όμως, υπάρχουν διάφορα επίπεδα ειλικρίνειας ως προς τη βούληση για συμβιβασμό.Δεν χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να ανιχνεύσει κανείς την υπόγεια ένταση. Η πρωτοβουλία του ΚΙΔΗΣΟ (του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου) να βγάλει δική του ανακοίνωση, ανεξάρτητα από το ΚΙΝΑΛ, για να καταγγείλει τη στάση της ΝΔ στο σκοπιανό και ειδικά την παράδοση του προέδρου της στον προκάτοχό του, χρησιμοποιώντας το "όνομα"... Κυριάκος Σαμαράς. Το εύρημα αυτό του ΚΙΔΗΣΟ άρεσε τόσο πολύ στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε το υιοθέτησε σε non paper που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά. Οχι μόνο αυτό, αλλά την επόμενη μέρα η “Αυγή” παρουσίασε με εγκωμιαστικό τρόπο τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου στο Σκοπιανό, ενώ έγραψε σχετικό άρθρο ο διευθυντής του γραφείο τύπου του πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός.
Ολα αυτά έμειναν ασχολίαστα από την Χαριλάου Τρικούπη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συζητήθηκαν εντός ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, ΔΗΜΑΡ και άλλων ομάδων που μετέχουν στο “Κίνημα Αλλαγής”. Κάποιοι μάλιστα μιλούν στο παρασκήνιο και για “τέταρτη συνιστώσα” της κυβέρνησης, εννοώντας ότι η τρίτη συνιστώσα είναι αυτή ενός καραμανλικού συστήματος της ΝΔ και η τέταρτη μια παπανδρεϊκή. Αλλοι θυμίζουν ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε δηλώσει (σε συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου) πως ο όρος που είχε θέσει στην Φ. Γεννηματά για να “γυρίσει σπίτι” ήταν η δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ.
Η Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες κατά τις οποίες ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε αίτημα από την “Αυγή” για συνέντευξη και η Φώφη Γεννηματά τον απέτρεψε να τη δώσει. Λένε πως ούτε καν γνώριζαν για τέτοιο αίτημα αλλά και να το γνώριζαν δεν υπήρχε περίπτωση η Φώφη Γεννηματά να λογοκρίνει τον Γιώργο Παπανδρέου. Η διάψευση αυτή ήταν τόσο έντονη που δείχνει, το λιγότερο, υπερευαισθησία σε ό,τι αφορά τη δυναμική στο τετράγωνο ΓΑΠ-Κυριάκου Μητσοτάκη-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ.
πηγή
Σχετικές ετικέτες:Κίνημα ΑλλαγήςΠολιτική
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων