«Πράσινο φως» για την αναβάθμιση του παλιού λιμανιού στις Σπέτσες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Πράσινο φως» για την αναβάθμιση του παλιού λιμανιού στις Σπέτσες

15:52 | 13/7/18

«Θα αυξηθεί η χωρητικότητα κατά 190 θέσεις»

Ο δρόμος για την κατασκευή των έργων αναβάθμισης του παλαιού λιμένα Σπετσών (Μπάλτιζα) άνοιξε με την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο, την οποία εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Νάσος Αναγνωστόπουλος.

Στόχος των έργων είναι η βελτίωση των συνθηκών ελλιμενισμού των σκαφών, πολλά από τα οποία σήμερα παραμένουν αρόδο, ενώ άλλα προσδένουν σε πρόχειρες ιδιοκατασκευές ή πολύ κοντά σε βράχια, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εκπληρώνεται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού» επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, καθώς με τα προτεινόμενα έργα θα βελτιωθεί η ασφάλεια των σκαφών και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών (πρόσβαση στην ακτή, παροχή νερού κλπ.).

«Θα αυξηθεί η χωρητικότητα του λιμανιού κατά 190 θέσεις, θα αναβαθμιστεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα αντιστραφεί η εικόνα του άναρχου και επικίνδυνου ελλιμενισμού που παρουσιάζει σήμερα το λιμάνι», σημείωσε.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών