5 Μύθοι που καταρρίπτουμε για τα συστήματα συναγερμού | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

5 Μύθοι που καταρρίπτουμε για τα συστήματα συναγερμού

22:12 | 28/8/18

Ανέκαθεν τα συστήματα ασφαλείας και κυρίως οι συναγερμοί σπιτιών είχαν και σε πολλές περιπτώσεις έχουν ακόμα και σήμερα κάποιους μύθους και κάποιες παρανοήσεις που τα συνοδεύουν

Ανέκαθεν τα συστήματα ασφαλείας και κυρίως οι συναγερμοί σπιτιών είχαν και σε πολλές περιπτώσεις έχουν ακόμα και σήμερα κάποιους μύθους και κάποιες παρανοήσεις που τα συνοδεύουν. Ωστόσο, κάποιες φορές είναι καλό να γνωρίζουμε τους μύθους και το τι πραγματικά ισχύει τελικά, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τη δική μας ασφάλεια, της περιουσίας μας αλλά και των ανθρώπων που αγαπάμε. Πολλούς για να μην πούμε όλους από τους μύθους που θα δούμε πιο κάτω, τους έχετε ακούσει λίγο πολύ, οπότε εμείς στη DCSecurity, θα προσπαθήσουμε να τους καταρρίψουμε. Ας ξεκινήσουμε.

Μύθος 1: Οι συναγερμοί είναι μόνο για τους πλούσιους

Πολλές δεκαετίες πριν, ναι ίσχυε, αφού τα συστήματα συναγερμών ήταν τόσο ακριβά που μόνο οι πλούσιοι μπορούσαν να τα αγοράσουν. Οι συναγερμοί παλαιότερα ήταν όντως ακριβοί και η εγκατάστασή τους ιδιαίτερα πολύπλοκη. Αν κάποιος ήθελε και συνεχή παρακολούθηση, το κόστος ανέβαινε ακόμα πιο πολύ. Ωστόσο, τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά. Υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης του εξοπλισμού απομακρυσμένα, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες όπως παλαιότερα. Επιπλέον, η παρακολούθηση μέσω του κέντρου λήψης σημάτων απαιτεί μία μικρή μηνιαία συνδρομή, ενώ την εμφάνισή τους έχουν κάνει και τα ασύρματα συστήματα συναγερμού.

Μύθος 2: Τα σπίτια με ένα σύστημα συναγερμού είναι το ίδιο απροστάτευτα με αυτά που δεν προστατεύονται

Ο μύθος που εξισώνει τα σπίτια που έχουν ένα σύστημα συναγερμού με αυτά που είναι απροστάτευτα, πρέπει να καταρριφθεί. Πολλοί κατά συρροή διαρρήκτες, έχουν ομολογήσει ξεκάθαρα ότι άμεση προτεραιότητά τους είναι τα σπίτια που δεν έχουν συναγερμό ή κάποιο άλλο σύστημα ασφαλείας. Η πρόσβαση σε αυτά είναι πιο γρήγορη, πιο εύκολη και φυσικά χωρίς να “ενοχληθεί” ο ιδιοκτήτης και η αστυνομία. Ακόμα και το “βασικό πακέτο” συναγερμού είναι αποτρεπτικός παράγοντας για ένα διαρρήκτη. Σε πολλές δε περιπτώσεις αρκετά σπίτια χρησιμοποιούν ως μέτρο προστασίας τους τις γνωστές σημάνσεις με το χαρακτηριστικό “Ο χώρος προστατεύεται…”.

Μύθος 3: Η εγκατάσταση του συναγερμού απαιτεί την καλωδίωση όλου του σπιτιού

Ναι, ίσχυε κάποτε που δεν είχαμε τις επιλογές του σήμερα. Οι συναγερμοί σπιτιού στο παρελθόν απαιτούσαν τη χρήση ειδικού εξοπλισμού και πολλών καλωδίων για τη σωστή εγκατάστασή τους αλλά και την επικοινωνία των επιμέρους μερών. Πλέον, κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο μιας και η ασύρματη τεχνολογία έχει μπει για τα καλά και στα συστήματα ασφαλείας. Μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο για εσάς ασύρματο συναγερμό. Εύκολος στη μεταφορά αν μετακομίσουμε και δε γεμίζουμε το σπίτι με καλώδια που απαιτούν επέμβαση στους τοίχους πολλές φορές. Απλά τον εγκαθιστά κάποιος ειδικός μαζί με όλους τους αισθητήρες και το μόνο που κάνουμε είναι να φροντίζουμε για την αλλαγή των μπαταριών όταν χρειάζεται, δεδομένου ότι για την αποστολή των ραδιοσημάτων απαιτείται ενέργεια.

Μύθος 4: Ο συναγερμός είναι μία “κακή” επένδυση

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν τελικά οι συναγερμοί “αξίζουν τα λεφτά τους”. Άλλοι πάλι έχουν πάρει την απόφασή τους και πρεσβεύουν πως ένα σύστημα ασφαλείας είναι απλά χάσιμο χρημάτων. Ωστόσο, αναρωτηθείτε τις απώλειες που θα είχατε σε περίπτωση που κάτι συμβεί και το σπίτι σας είναι εντελώς εκτεθειμένο. Με ένα σύστημα συναγερμού μπορείτε να συνδυάσετε και τη διαρκή παρακολούθηση από το κέντρο λήψης σημάτων που σας παρέχουμε.

Μύθος 5: Τα συστήματα συναγερμού δε δουλεύουν σωστά όταν υπάρχουν στο χώρο κατοικίδια

Οι παλαιότερης τεχνολογίας ανιχνευτές κίνησης, ήταν όντως επιρρεπείς και ανίχνευαν διαρκώς τα κατοικίδια με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο συναγερμός αρκετά συχνά. Ο λόγος είναι πως οι αισθητήρες αυτοί ανίχνευαν κάθε είδους κίνηση από αντικείμενα οποιουδήποτε όγκου. Αυτό οδηγούσε τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να αφοπλίζουν τους αισθητήρες που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο με τα κατοικίδια. Οι σύγχρονοι αισθητήρες μπορούν να ανιχνεύσουν τον όγκο του αντικειμένου που κινείται. Αυτό σημαίνει πως όταν ανιχνεύουν τον όγκο ενός κατοικίδιου δε θα ενεργοποιούνται.

Αντιλαμβανόμενοι πλέον τους μύθους σχετικά με τα συστήματα συναγερμού, θα είστε σε θέση να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο σπίτι σας. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα και να εξερευνήσετε μία μεγάλη ποικιλία από συστήματα ασφαλείας κορυφαίων κατασκευαστών, απευθυνθείτε στους ειδικούς της DC Security. Μπορείτε να μας καλέσετε ή να μας στείλετε email με όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με την ασφάλεια του σπιτιού σας και τα προϊόντα μας.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών