Στον Λευκό Οίκο ο Τούρκος πρεσβευτής στις ΗΠΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Στον Λευκό Οίκο ο Τούρκος πρεσβευτής στις ΗΠΑ

19:35 | 14/8/18

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στις ΗΠΑ για να συζητήσουν σχετικά με την κράτηση από τις τουρκικές αρχές του Αμερικανού ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, γνωστοποίησε η αμερικανική προεδρία

«Κατόπιν αιτήματος του τούρκου πρεσβευτή, ο πρεσβευτής Τζον Μπόλτον συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Τουρκίας Σερντάρ Κιλίτς (τη Δευτέρα) στον Λευκό Οίκο. Συζήτησαν σχετικά με τη συνεχιζόμενη κράτηση του πάστορα Άντριου Μπράνσον και για την κατάσταση της σχέσης των ΗΠΑ με την Τουρκία», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Η Σάντερς αναφέρθηκε στον Μπόλτον ανακαλώντας τον παλιότερο τίτλο του, αυτόν του πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.

Παρά τα δημοσιεύματα περί του ότι η Ουάσινγκτον έχει ορίσει προθεσμία στην Τουρκία να αφήσει ελεύθερο τον Μπράνσον και να του επιτρέψει να φύγει από τη χώρα, αμερικανοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν πως δεν έχει δοθεί τέτοια προθεσμία.

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι διατεθειμένη να διαπραγματευθεί με την Τουρκία για τον ιερωμένο. Ο Τραμπ μοιάζει προς το παρόν να αρκείται να αφήνει την οικονομική πίεση που ασκεί η Ουάσινγκτον να βαραίνει στην τουρκική οικονομία.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα κυρώσεις στους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να επιτείνει την πίεση που ασκεί στη χώρα να απαλλάξει και να αφήσει ελεύθερο τον Μπράνσον. Ο πάστορας κατηγορείται ιδίως ότι υποστήριξε την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν το 2016.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter ότι «οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή την περίοδο» και συμπλήρωσε ότι διέταξε να διπλασιαστούν οι δασμοί στον εισαγόμενο τουρκικό χάλυβα και στο εισαγόμενο τουρκικό αλουμίνιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών