Μεντβέντεφ: Κήρυξη οικονομικού πολέμου οι κυρώσεις κατά του τραπεζικού τομέα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μεντβέντεφ: Κήρυξη οικονομικού πολέμου οι κυρώσεις κατά του τραπεζικού τομέα

00:38 | 18/10/18

"Η οικονομία μας είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε οποιασδήποτε μορφής άσκησης πίεσης" ξεκαθάρισε ο Ρώσος πρωθυπουργός

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό δίκτυο Euronews δήλωσε ότι οι κυρώσεις κατά του τραπεζικού τομέα της Ρωσίας ισοδυναμούν με «κήρυξη οικονομικού πολέμου» και προσέθεσε ότι η χώρα του μπορεί να τις αντιμετωπίσει.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η οικονομία μας είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε οποιεσδήποτε μορφές άσκησης πιέσεων» προσέθεσε ο Μεντβέντεφ, επισημαίνοντας ότι «το ερώτημα είναι γιατί χρειάζονται, το ζήτημα είναι ότι καταστρέφουν την παγκόσμια τάξη, περιλαμβανομένης και της παγκόσμιας οικονομικής τάξης».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι από τις κυρώσεις που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Ρωσίας, οι συνέπειες που υφίστανται οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν είναι σημαντικές, εν αντιθέσει με τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δεινοπαθούν εξαιτίας των κυρώσεων εξαιτίας του μεγάλου όγκου των εμπορικών συναλλαγών.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας έχουν συνέπειες για τη Ρωσία, αλλά τόνισε ότι συνέπειες από τις κυρώσεις αυτές υφίστανται και οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Ο Ντμίτρι Μενβέντεφ επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας δεν «βρίσκονται στην καλύτερη τους περίοδο», παρατήρησε ότι ό όγκος των εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας –ΗΠΑ φθάνει τα περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας –ΕΕ είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρωθυπουργό το 45% των ρωσικών εμπορικών συναλλαγών πραγματοποιείται με την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Πρόκειται για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ» υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ. Μάλιστα μετά την επιβολή των κυρώσεων που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο όγκος των συναλλαγών μειώθηκε στο μισό, από τα 430 δισεκατομμύρια στα 220-230 δισεκατομμύρια ευρώ.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών