Υπόθεση Κασόγκι: Πιέζει ο Ερντογάν, 'αδιαφορεί' η Ρωσία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Υπόθεση Κασόγκι: Πιέζει ο Ερντογάν, 'αδιαφορεί' η Ρωσία

15:00 | 26/10/18

Την ίδια ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αξιώνει από τη Σαουδική Αραβία να πει που έχει κρύψει το πτώμα του Κασόγκι, η Ρωσία ουσιαστικά "αθωώνει" το Ριάντ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε επαρχιακά μέλη του κόμματος (AKP) στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας επρόκειτο να συναντηθεί με τον εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή.

Παράλληλα, Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως το Ριάντ θα πρέπει να αποκαλύψει την ταυτότητα του “τοπικού συνεργάτη” ο οποίος σκόπιμα πήρε το πτώμα του Κασόγκι από τους πράκτορες της Σαουδικής Αραβίας, μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.

Ο Ερντογάν κάλεσε την Σαουδική Αραβία να αποκαλύψει την τοποθεσία που βρίσκεται το πτώμα του Κασόγκι, τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, από αυτές που έχει δημοσιοποιήσει μέχρι τώρα.

Από την πλευρά της η Ρωσία διαμήνυσε ότι δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τις δηλώσεις του βασιλιά και του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας ότι η βασιλική οικογένεια δεν εμπλέκεται στη δολοφονία του Κασόγκι.

«Κανείς δεν θα πρέπει να έχει λόγους να μην τους πιστεύει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή προσθέτοντας ότι το Κρεμλίνο χαιρετίζει τις έρευνες για τη δολοφονία.

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μίλησε τηλεφωνικά με τον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ, όπως γνωστοποίησε την Παρασκευή μία πηγή του τουρκικού υπουργείου των Εξωτερικών. Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, μεταξύ των δύο υπουργών.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών