«Δέκα ημέρες άταφος ένας νεκρός αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Δέκα ημέρες άταφος ένας νεκρός αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του»

11:00 | 6/11/18

Άγνωστο πότε θα παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα λέει ο Αλ. Λυκουρέζος

Δέκα ημέρες μετά το θάνατο του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, η σορός του παραμένει στα χέρια των Αλβανικών Αρχών, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση όσον αφορά
στο χρόνο παράδοσής της στην οικογένειά του, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταφή του.

Αυτό ανέφερε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση εκ μέρους της οικογένειας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Σχετικά με την καθυστέρηση της επιστροφής της σορού από τις Αλβανικές Αρχές, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναφέρει ότι η εισαγγελία σοβαρών αδικημάτων των Τιράνων ισχυρίζεται «προφορικά» ότι θέλει να ολοκληρωθεί η έρευνα όσον αφορά την ποινική δικογραφία που έχει ανοίξει και «αφού ολοκληρωθεί να δώσουν τη σορό και θα μπορέσει και η οικογένεια να έχει πρόσβαση στη δικογραφία».

«Ομολογώ αυτό για μένα είναι ανεξήγητο και περίεργο το ότι δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η έρευνα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση δέκα ημέρες άταφος ένας νεκρός αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του νεκρού. Γιατί δεν νομίζω ότι η παράταση της παραμονής της σορού και του νεκρού Κατσίφα στα Τίρανα στο νεκροτομείο προσθέτει ή συμβάλλει κατά κάποιο τρόπο στην έρευνα που κάνει η εισαγγελία».

Χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μίλησε και για το θέμα Κατσίφα στην Αλβανία και τη σορό του που δεν έχει δοθεί, και είπε ότι: «Ο Κατσίφας ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε, αλλά καλύτερα θα μας τα έλεγε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος ξέρει καλύτερα».

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών