Πόρισμα ΝΔ για 'Ερρίκος Ντυνάν': Δεν προκύπτει ευθύνη των πολιτικών προσώπων - Για όλα φταίει ο Μαρτίνης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πόρισμα ΝΔ για 'Ερρίκος Ντυνάν': Δεν προκύπτει ευθύνη των πολιτικών προσώπων - Για όλα φταίει ο Μαρτίνης

16:34 | 6/11/18

Οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία χαρακτηρίζουν «θετική επιλογή» την τροπολογία επισημαίνοντας ότι διπλασίασε το τίμημα πώλησης του νοσοκομείου

«Δεν προκύπτει ευθύνη των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» σημειώνουν στο πόρισμά τους οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Οι βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν ότι η τροπολογία για το νοσοκομείο υπήρξε μια «θετική επιλογή» κι αποδίδουν όλα τα βάρη της κακοδιαχείρισης του «Ερρίκος Ντυνάν» στην διοίκηση Μαρτίνη.

Οι βουλευτές της ΝΔ υπογραμμίζουν ότι «η κακή οικονομική κατάσταση του «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης από την πλευρά της διοίκησης Μαρτίνη» η οποία είναι υπεύθυνη για την συσσώρευση χρεών ύψους 300 εκατ. ευρώ. Οι βουλευτές της ΝΔ επιμένουν ότι η τροπολογία που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε ως αποτέλεσμα «να αυξηθεί κατά πολύ το τίμημα και να εξασφαλιστεί ένα αρκετά υψηλό ποσό προς απόσβεση των υποχρεώσεων» του Κοινωφελούς Ιδρύματος.

Οι βουλευτές της ΝΔ παρατηρούν ότι «ενώ μέχρι τότε η καλύτερη πρόταση ήταν αυτή των 55 εκ. ευρώ μετά τη νομοθετική παρέμβαση διπλασιάστηκε» και το τελικό τίμημα έφτασε τα 115 εκατ. ευρώ. Οι βουλευτές της ΝΔ τονίζουν χαρακτηριστικά ότι «η παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου και οι επιλογές των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων θα πρέπει να αξιολογηθούν υπό το πρίσμα του τελικού αποτελέσματος, των εναλλακτικών επιλογών τη χρονική περίοδο που οι αποφάσεις ελήφθησαν και κυρίως την αναλογία κόστους-οφέλους για το Ελληνικό Δημόσιο, τους εργαζόμενους και τους πιστωτές».

Κώστας Παπαγιάννης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών