18:52 | 12/12/18
Το θύμα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μυτιλήνης
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν εμφάνιση δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 29χρονος δράστης της επίθεσης στον 45χρονο Εμντί Ιμάμ Ουντίλ μετανάστηαπό το Μπαγκλαντές που διαμένει στη Λέσβο εδώ και επτά χρόνια. Ο 29χρονος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ από την πλευρά της πολιτικής αγωγής γίνονται προσπάθειες να ενεργοποιηθεί σε βάρος του η κατηγορία της διάπραξης των αδικημάτων υπό την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού κινήτρου.
Εν τω μεταξύ και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύεται το θύμα της επίθεσης. Αύριο αναμένεται να αποκατασταθεί χειρουργικά το συντριπτικό κάταγμα αριστερής ωλένης που του προκάλεσε ο δράστης.
Όπως είχε μεταδώσει σε σχετικό τηλεγράφημά του το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Ιμάμ, το περασμένο Σαββάτο το απόγευμα στον χώρο στάθμευσης μεγάλου σούπερ μάρκετ έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, δέχθηκε την επίθεση του 29χρονου όταν του ζήτησε να μη σταθμεύσει σε χώρο που προορίζεται για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ από το νοσοκομείο, ο Ιμάμ Ουντίλ υποστήριξε ότι ο δράστης της σε βάρος του επίθεσης «ήθελε να τον σκοτώσει». Όπως είπε με έναν λοστό που έβγαλε από το αυτοκίνητο του επιτέθηκε υβρίζοντάς τον, σήκωσε δε τον λοστό προσπαθώντας να τον χτυπήσει στο κεφάλι. «Σήκωσα το χέρι μου και το έβαλα στο κεφάλι για να προστατευτώ κι έτσι με χτύπησε και μου έσπασε το χέρι» είπε ο Ιμάμ.
Ας σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο σούπερ μαρκετ συγκεντρώνουν χρήματα για να τον βοηθήσουν, ενώ όπως δηλώνουν, τον περιμένουν να επιστρέψει στη θέση του.
Ο 45χρονος Εμντί Ιμάμ Ουντίλ ζει στη Λέσβο και έχει νομιμοποιήσει την παρουσία του στο νησί. Από το 2013 εργάζεται συνεχώς στον περιβάλλοντα χώρο του σούπερ μάρκετ μαζεύοντας καρότσια και καθαρίζοντας τον, συγκεντρώνοντας χρήματα για τα επτά του παιδιά και τη σύζυγό του που ζουν στο Μπαγκλαντές.
πηγή
Σχετικές ετικέτες:Κοινωνίαμετανάστεςξυλοδαρμόςπαρκάρισμαρατσιστική βία
Σχετικά άρθρα