Δείτε live τις εξηγήσεις που δίνει ο Καμμένος για την αποχώρηση από την κυβέρνηση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Δείτε live τις εξηγήσεις που δίνει ο Καμμένος για την αποχώρηση από την κυβέρνηση

12:58 | 13/1/19

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τελείωσε την κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Το διαζύγιό του από τον κυβερνητικό εταίρο, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σε μία συνάντηση που δεν κράτησε ούτε μία ώρα.

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση, υπήρξε μια συνεργασία επι τέσσερα ολόκληρα χρόνια, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους βρεθήκαμε και καταφέραμε να βγάλουμε την Ελλάδα μας από τα μνημόνια, ο πρώτος στόχος επετεύχθη», είπε αρχικά ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους.

Και συνέχισε: «Το θέμα της Μακεδονίας, θέμα για το οποίο έπεσαν χιλιάδες νεκροί δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα, ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ, αποχωρούν από την κυβέρνηση».

Συνέντευξη Τύπου δίνει αυτήν την ώρα ο Πάνος Καμμένος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης του από την κυβέρνηση.



Δείτε λεπτό προς λεπτό τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου:

  • Να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ για τη σημερινή τους παρουσία, να ευχαριστήσω τα στελέχη των ΑΝΕΛ που βρίσκονται εδώ.
  • Συμφωνήσαμε να ολοκληρώσουμε μια έντιμη συνεργασία τεσσάρων ετών, από διαφορετικούς χώρους.
  • Συνεργαστήκαμε σε επίπεδο των δύο κινημάτων.
  • Συγκροτήσαμε ένα κίνημα που ξεκίνησε από ένα όχι, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του 2ου μνημονίου, όταν ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μετατρέψει τη ΝΔ σε βοηθό του ΠΑΣΟΚ, ξεχνώντας τις θέσεις της ΝΔ και της κυβέρνησης Καραμανλή.
  • Οι ΑΝΕΛ δεν μετριούνται από τον αριθμό των βουλευτών, αλλά από την ψυχή των πολιτών. Ξεκάθαρα μια από τις θέσεις τις οποίες αδιαμφισβήτητα αποφασίσαμε να κρατήσουμε, ήταν να μην παραδώσουμε τον όρο της Μακεδονίας. Και αυτήν καλούμαστε σήμερα να εκτελέσουμε σαν επιταγή και λαϊκή εντολή. Για ακριβώς και μόνο αυτόν τον λόγο ανακοίνωσα ότι αποχωρούμε από την κυβέρνηση.Την κυβέρνηση την οποία πονάμε, που έδωσε ελπίδα στους Έλληνες και έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια. Αλλά και μια κυβέρνηση που εάν δώσουμε εμπιστοσύνη, είναι σαν να ανατρέπουμε την ψυχή του κινήματος.
  • Οι ΑΝΕΛ είμαστε σαν τη Λερναία Ύδρα. Θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε τη λαϊκή εντολή.
  • Λέμε όχι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσοι τουλάχιστον μείνουμε σε αυτήν την προσπάθεια. Ο Κώστας Ζουράρις, οι υπουργοί και είναι και βουλευτές. Αλλά και υπουργοί που δεν είναι βουλευτές.
  • Στην τελευταία συνάντηση ρώτησα εάν υπάρχουν διαφωνίες και η συντριπτική πλειοψηφία είναι ξεκάθαρη κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συμπεριλαμβανομένου του κ. Κόκκαλη. Απούσα ήταν η κυρία Κουντουρά.
  • Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα για το Σινικό Τείχος. Εάν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική θέση με την ψήφο, θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ.
  • Θεωρώ ότι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης, που ο πρωθυπουργός αποκάλυψε επίσημα, είναι από υπερευαισθησία δική του. Δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει.
  • Η θέση της ΝΔ δεν είναι η θέση των ΑΝΕΛ. Και εδώ πρέπει να θυμίσω στον ελληνικό λαό, ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία, αλλά θα τη διαπραγματευτεί. Δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη πλην της Ένωσης Κεντρώων και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη Μακεδονία.
  • Τώρα ήρθε η ώρα να παραδώσουμε την καρέκλα.Είναι μεγάλη μου τιμή που διάδοχός μου θα είναι ο ναύαρχος, κ. Ευάγγελος Αποστολάκης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών