Κατρούγκαλος: Άλλο η συνεννόηση άλλο η συνδιαχείριση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κατρούγκαλος: Άλλο η συνεννόηση άλλο η συνδιαχείριση

09:30 | 25/2/19

Τι απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών στη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ σε Κουμουτσάκο-Σαββαΐδη- Λοβέρδο που ζήτησαν μετ’ επιτάσεων να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε λύση-πακέτο με την Αλβανία και σε κατάθεση του νομοσχεδίου για τα χωρικά ύδατα, επειδή βρίσκεται στο τέλος της θητείας της

Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής ζήτησαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) την περασμένη Παρασκευή οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και Γεώργιος Σαββαΐδης και του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

«Είμαστε σε προεκλογικό έτος, η κυβέρνηση βρίσκεται στο τέλος της θητείας της, δεν πρέπει να προωθήσει λύσεις στα κρίσιμα θέματα» φέρεται να τόνισαν, αναφέροντας ως παράδειγμα- σύμφωνα με τις πληροφορίες του news24/7- τη λύση-πακέτο με την Αλβανία και το νομοσχέδιο για τα χωρικά ύδατα. Ένα νομοσχέδιο που όπως αποκάλυψε την Παρασκευή το news24/7 στους 88,6 προγραμματίζεται να έρθει στη Βουλή ακόμα και μέσα στον Απρίλιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ωστόσο, επέμενε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ότι κρίνει αναγκαίο και ωφέλιμο για τα εθνικά συμφέροντα. «Άλλο η συνεννόηση, που θα την προωθήσουμε ακόμα περισσότερο και άλλο η συνδιαχείριση. Έχουμε καθαρή εντολή» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Το κλίμα, πάντως, στη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ ήταν ιδιαίτερα θετικό, παρά τις αντεγκλήσεις που υπήρχαν μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, καθώς και τις διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν για το έως πού θα φτάσει η Τουρκία με τις εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αίσθηση, επίσης, προκάλεσε και η σχετική μετατόπιση της Νέας Δημοκρατίας προς τη γραμμή Βέμπερ, με άρνηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και σε ημερομηνία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, χωρίς αντιδράσεις ουσιαστικά από την αντιπολίτευση, δέχτηκε στη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ την παραμονή των εκπροσώπων των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, παρότι τα δυο κόμματα δεν διαθέτουν πια κοινοβουλευτικές ομάδες.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, σκοπεύει να συγκαλεί όλο και συχνότερα το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, αντί της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, προκειμένου να αποφεύγει την παρουσία της Χρυσής Αυγής. Εμπόδιο σε αυτό αποτελεί ότι το ΚΚΕ δεν συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Βασίλης Σκουρής

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών