Τσίπρας: Πολιτικό παιχνίδι της ΝΔ - Δεν θέλει ανανέωση Παυλόπουλου λόγω συναλλαγών με το ΚΙΝΑΛ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Πολιτικό παιχνίδι της ΝΔ - Δεν θέλει ανανέωση Παυλόπουλου λόγω συναλλαγών με το ΚΙΝΑΛ

18:15 | 13/2/19

Κατά μέτωπο επίθεση του πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης. "Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας" είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι κρύβεται συνεννόηση με το ΚΙΝΑΛ για προτεινόμενο ΠτΔ "κάποιο στέλεχος νυν ή σε αποστρατεία του ΚΙΝΑΛ"

«Εμείς παιχνίδια υπονόμευσης και παρενθέσεων δεν παίζουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο ζήτημα με την αναθεώρηση του άρθρου 32 του Συντάγματος για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πίσω από την άρνησή του να δεχτεί την δεσμευτικότητα της κατεύθυνσης του προς αναθεώρηση άρθρου που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται συνεννόηση με το ΚΙΝΑΛ να μην εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «κάποιον άλλον, ενδεχομένως κάποιο στέλεχος νυν ή σε αποστρατεία του ΚΙΝΑΛ».

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι η ΝΔ επιμένει να λέει ότι θα ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από πρόωρες εκλογές παρότι διαφωνεί με το σκεπτικό του «ώστε να έχει το άρθρο 180 ψήφους». Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η ΝΔ ευελπιστεί ότι στην επόμενη Βουλή θα έχει μαζί με το ΚΙΝΑΛ 151 βουλευτές και θα αλλάξει το άρθρο 32 για να καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι τον Πρ. Παυλόπουλο αλλά κάποιον άλλον.

Έχω ευθαρσώς δηλώσει στήριξη στην επανεκλογή Παυλόπουλου, να το πει κι ο κ. Μητσοτάκης

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «έχω ευθαρσώς δηλώσει» πριν λίγες μέρες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την επανεκλογή του Πρ. Παυλόπουλου Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς «εκτελεί εξαιρετικά τα καθήκοντά του». Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη να δηλώσει σαφώς ότι συμφωνεί με την επανεκλογή του Πρ. Παυλόπουλου, καθώς διαφορετική στάση θα σημαίνει ότι η ΝΔ κι ο Κ. Μητσοτάκης δεν θεωρεί ότι είναι καλός Πρόεδρος ή «έχει τάξει κάπου αλλού τη στήριξή του».

Να περιορίσετε τις ορέξεις σας, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θα βγάλετε 90 βουλευτές στην επόμενη Βουλή

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε προς την αντιπολίτευση «να περιορίσει τις ορέξεις της», καθώς «όσα σχέδια κι να απεργάζονται σήμερα, όσα και να έχουν συμφωνήσει, όσες θέσεις να μοιράζονται μεταξύ τους προκαταβολικά, ακόμη και αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας» δεν χρειάζεται να αγχώνονται, γιατί «με 90 βουλευτές που θα αθροίζουν μαζί και στη επόμενη Βουλή, Πρόεδρο δεν πρόκειται να βγάλουν».

Κώστας Παπαγιάννης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών